Räsäsellä oli jo laukku pakattuna paavin matkaa varten

RäsänenuusiPäivi Räsäsen piti lähteä Vatikaaniin paavin virkaanastujaisiin. Miksi hän ei mennyt ja mitä Räsänen ajattelee paavista?

Eilen selvisi, että uuden paavin Franciscuksen virkaanastujaisiin menee Räsäsen sijasta suurlähettiläs Alpo Rusi, joka vie perille kirkkoministerin tervehdyksen.

Räsänen vakuuttaa Kotimaa24:lle, että hän olisi lähtenyt mielellään edustamaan Suomen hallitusta paavin virkaanasettajaisiin.

– Minulla oli eilen jo pakattu laukku mukana ja lentolippu varattu, mutta valitettavasti jouduin eilen toteamaan, että en pysty kehysneuvottelutilanteen vuoksi lähtemään. Nämä neuvottelut ovat varmasti tärkeimmät sitten hallitusohjelmasta sopimisen ja totesin, että minun on oltava niissä joka hetki mukana puolustamassa kristillisdemokraateille tärkeitä tavoitteita sekä sisäisen turvallisuuden kannalta tärkeitä hankkeita, Räsänen perustelee matkansa peruuntumista.

Hän sanoo pitävänsä paavia merkittävänä suuren katolisen kirkon johtajana.

– Paavilla on myös kirkkokuntaansa laajemmin huomioitu arvokeskustelijan asema. Lisäksi hän on eurooppalaisen valtion päämies, Räsänen vastaa kysymykseen, miten hän suhtautuu paaviin ja hänen asemaansa katolisessa kirkossa.

Virkaanasettujaisiin sisäministeri Räsänen lähetti viestin, jossa hän tervehtii paavi Franciscusta Suomen hallituksen puolesta ja toivottaa menestystä ja Jumalan siunausta vaativaan tehtävään.

Sisäministeri Päivi Räsänen tapasi paavi Benedictus XIV:n kesällä 2012 Suomen ja Vatikaanin diplomaattisuhteiden 70-vuotisjuhlatilaisuudessa Roomassa.

Lue myös: Paavin virkaanastujaiset tänään Vatikaanissa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPaavin virkaanastujaiset tänään Vatikaanissa
Seuraava artikkeliMitro Repo: ”Ehkä paavi vapauttaa nuoret pappiskandidaatit selibaatin ikeestä”

Ei näytettäviä viestejä