Paavin virkaanastujaiset tänään Vatikaanissa


Vatikaani väkijoukko420

BBC:n toimittajalle kävi aamulla pieni lipsahdus, kun hän pohti, millä tavoin uusi paavi Franciscus virkaanastujaistensa yhteydessä liikkuu.

Toimittajan ei pitänyt sanoa, että paavi tulee ”pilvien läpi” (through the clouds) vaan väkijoukon läpi (through the crowds), kun hän pohti miten ja millä kulkuvälineillä paavi järjestää liikkumistaan kansanjoukkojen seassa.

Tiettyä mielenkiintoa liittyy siihen, miten kansanomaiseksi osoittautunut uusi paavi esiintyy virkaanastujaistensa yhteydessä. Hän on karttanut paavillista prameutta ja matkustellut julkisilla kulkuvälineillä ja käyttänyt myös puheissaan kansanomaista kieltä.

Vatikaaniin ja Roomaan odotetaan jopa miljoonaa katolilaista vierasta. Kutsu on avoin. Aamupäivällä virkaanastujaisissa uusi paavi saa virkansa tunnukset ja toimittaa tämän jälkeen messun.

Paikalla on valtionpäämiehiä monista maista. Suomea edustaa suurlähettiläs Alpo Rusi, joka vie tilaisuuteen kirkkoministeri Päivi Räsäsen (kd) tervehdyksen. Räsänen jäi tilaisuudesta pois hallituksen kehysneuvottelukiireiden vuoksi.

(Kuva: Mari Teinilä)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSärkynyt sai kirkon palkinnon
Seuraava artikkeliRäsäsellä oli jo laukku pakattuna paavin matkaa varten

Ei näytettäviä viestejä