Washingtonin joukkosurmaajalla buddhalainen tausta

buddha205Aaron Alexis yllätti teollaan työtoverit ja ystävät ympärillään. Hänet tunnettiin intohimoisena buddhalaisena, joka saattoi meditoida tuntikausia. Hän viihtyi thaimaalaisten ystäviensä seurassa ja suunnitteli jossain vaiheessa myös munkiksi ryhtymistä, kertoo
The Huffington Post
.

34-vuotias Alexis kuoli kuitenkin joukkosurmaajana ammuskeltuaan silmittömästi Navy Yardissa eli Yhdysvaltojen laivaston hallinnollisessa keskuksessa maanantaina.

Mies varttui Teksasissa Fort Worthin kaupungissa. The Huffington Postin haastattelussa hänen entinen vuokranantajansa ja ystävänsä Somsak Srisan kertoo, että vuoteen 2011 saakka Alexis oli tunnollinen ja kunnollinen poika, joka maksoi vuokransa säännöllisesti eikä ryypännyt tai polttanut. Alexis osallistui buddhalaisen temppelin rukouksiin 2-3 kertaa viikossa ja toivoi päätyvänsä joskus munkiksi.

– Hän oli hyvä poika, mutta hän ei tykännyt systeemistä eikä halunnut tulla osaksi sitä, Srisan kertoo.

Muutettuaan pois Srisanin huomasta Alexis alkoi ryypätä ja viettää vilkkaampaa yöelämää toisen temppelistä saamansa ystävän, uuden kämppäkaverinsa Nutpisit Suthamtewakulin kanssa.

– Alexis pelkäsi jatkuvasti, että joku vahingoittaisi häntä. Mielestäni hän vaikutti silti onnelliselta, Suthamtewakul sanoi.

Fort Worthin buddhalaisen temppelin päämunkin Kasem Pundiston mukaan Alexis voi hyvin silloin, kun hän asui temppelin lähellä ja meditoi säännöllisesti.

– Hänen mielialansa näytti muuttuvan, kun hän muutti pois ja alkoi meditoida epäsäännöllisemmin. Puoli vuotta sitten tapasin hänet, ja hän kertoi olevansa onneton ja kaipaavansa takaisin munkkien seuraan. Vaikutti siltä, että hänellä oli raskaita asioita mielessään, Pundiston sanoo.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKysely: 58 % suomalaista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia
Seuraava artikkeliTalouselämä: Diakonia-ammattikorkeakoulu pärjäsi vertailussa

Ei näytettäviä viestejä