Uskonnolliset yhteisöt ja hiv-positiiviset eivät kohtaa Aasiassa

Uskonnollisia yhteisöjä ravisteltiin kohtaamaan hiv-positiiviset ja aidsia sairastavat Bangkokissa Aasian ja Tyynenmeren alueen aids-konferenssin alla pidetyssä uskontojen välisessä tapaamisessa.

Kristittyjen, muslimien, hindujen ja buddhalaisten välisessä kohtaamisessa arvosteltiin voimakkaasti sitä, että yhteiskunnan marginaalissa elävät hiv-positiiviset eivät kiinnosta uskonnollisia toimijoita.

Kansainvälinen työ hiv-epidemian hallitsemiseksi tuottaa tulosta: uusien tartuntojen ja aidsiin kuolleiden määrä on laskussa. Huolestuttavaa on se, että Aasian ja Tyynenmeren alueella uusien infektioiden määrä ei ole vähentynyt vuoden 2008 jälkeen.

Bangkokin kokouksessa nousi esille yhteinen huoli siitä, että uskonnolliset toimijat eivät ole kiinnostuneita yhteiskunnan marginaalissa elävistä, joiden riski saada hiv-tartunta on suuri.

Singaporen metodistikirkon piispa Yap Kim Hao puhui voimakkaasti siitä, miten juutalaisuus, islam ja kristinusko ovat samasta uskonnonhistoriallisesta juuresta nousevina omaksuneet kielteisen käsityksen ihmisen seksuaalisuudesta.

– Seksuaalisuus on kantanut ja kantaa synnin leimaa näissä uskonnoissa. Siten myös seksiteitse tarttuva hiv kantaa synnin leimaa, Yap Kim Hao totesi.

– Hiv-työssä on kunkin uskonnon työstettävä sanomaansa siitä, millaista seksuaalietiikkaa ja epidemian ehkäisyä se opettaa, toteaa konferenssiin osallistunut Suomen Lähetysseuran hiv ja aids -työn asiantuntija teologian tohtori Kati Kemppainen.

Konferenssissa todettiin, että uskonnollisten toimijoiden haaste on siinä, voivatko ja haluavatko ne tavoittaa marginaaleissa elävät ryhmät.

Maailman aids-päivää vietetään 1.12.

Ilmoita asiavirheestä

Edellinen artikkeliTurussa huolestuttiin diakonian viroista
Seuraava artikkeliYlen aamuhartaus nosti esiin Ailuksen erorahat

Ei näytettäviä viestejä