Jehovan todistajat puolustavat kasvatusmallejaan

jehohan todistajat205Kotimaa24 kertoi tänään Uskontojen uhrien tuki ry:n ja entisten Jehovan todistajien lapsiasiamiehelle tekemästä selvityksestä lasten oikeuksia koskien. Tiedottaja Veikko Leinonen puolustaa Jehovan todistajien varhaiskasvatuksen periaatteita ja sen tueksi tuotettua materiaalia.
– Tämä video on ollut verkkosivulla jo vuoden ajan. Se on nostettu nyt esiin, koska tietyt tahot, jotka kamppailevat uskonnollisesti Jehovan todistajia vastaan väittävät, että pelottelisimme lapsia. Videossa on kuitenkin kyse siitä, että vanhemmat opettavat lapsilleen mistä elämässä on kyse ja mitä elämä on. Pidän videota ensiluokkaisen laadukkaana ja seison täysin sen takana, Leinonen sanoo.

Videolla muun muassa sanotaan, että Jehova vihaa noituutta ja rakastaa niitä, jotka tottelevat häntä. Leinonen selittää vahvoja ilmauksia sillä, että yhteisön oppi ja kieli perustuu Raamattuun.

– Videolla asia esitellään raamatullisin termein. Raamattu kertoo, että on olemassa Jumala ja Saatana. Asiat ovat lähtöisin joko toisesta tai toisesta. Yleiskielellä voisi sanoa Jumalan ja Saatanan sijaan, että onko jokin asia tai teko hyvä vai paha, Leinonen selvittää.

Jehovan todistajat eivät usko kuolemanjälkeiseen kadotukseen. Ihminen saa rangaistuksensa väärien valintojensa seurauksena tässä elämässä. Jehovan ohjeiden seuraaminen Leinosen mukaan sitä vastoin parantaa elämänlaatua ja antaa elämälle tarkoituksen.

– Jos joku sanoo, että pelottelemme lapsia Harmageddonilla, niin usein jää huomaamatta, että valtauskonto (kristinusko) pelottelee ikuisella helvetin tulella. Me emme ole ollenkaan tällä linjalla, Leinonen muistuttaa.

Veikko Leinonen puolustaa Jehovan todistajien kasvatuskäytäntöjä entisten liikkeen jäsenten syytöksiä vastaan. Lapset muun muassa käyvät uskontokunnan omissa päiväkodeissa. Hän torjuu jyrkästi syytökset lasten laiminlyömisestä.

– Lapsen oikeus on saada opetusta vanhemmiltaan ja aikuisella on oikeus opettaa lapselle uskontoa. Kyseessä on kokonaisvaltainen opetus. Jehovan todistajat ovat vanhempina varmasti enemmän lastensa opetuksessa läsnä kuin ihmiset keskimäärin.

Päivän aiempi uutinen kertoi entisistä Jehovan todistajista, jotka moittivat liikettä mm. ruumiillisesta kurituksesta ja ulossulkemisesta. Leinonen sanoo, että syytöksiä on mahdotonta oikaista lyhyesti.

– Jokainen Jehovan todistaja tietää asian olevan toisin, Leinonen sanoo.

Lue Selvitys: Jehovan todistajien lasten oikeuksissa pahoja puutteita

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa Leo soisi katoliselle kirkolle kirkollisveroa
Seuraava artikkeliTasavallan presidentiltä tervehdys diakoniatyöntekijöille

Ei näytettäviä viestejä