– Haluamme panna itsemme likoon hyvän asian, Yhteisvastuukeräyksen puolesta. Tänä vuonna yhteisvastuukeräyksessä kiinnitetään huomiota erityisesti yksinäisiin vanhuksiin. Tärkeämpää kuin kerätyt eurot, on kiinnittää huomiota vanhusten yksinäisyyteen, kertoo hankkeen vetäjä, Joutjärven vt. kirkkoherra Ilmo Leinonen.
-. Minimitavoitteena on hiihtäjien yhteisikä, 213 vuotta, kilometreinä. Hyvällä kelillä voisi kertyä 250-270 kilometriä, arvioi Leinonen.
Lahden Salpausselän seurakunnan kirkkoherra Pentti Keisanen, Launeen kirkkoherra Heikki Pelkonen, Keski-Lahden vt. kirkkoherra Miika Hämäläinen ja Joutjärven vt. kirkkoherra Ilmo Leinonen haastavat henkilöitä, yhteisöjä ja yrityksiä osallistumaan Yhteisvastuukeräykseen 24 tunnin aikana hiihdettyjen kilometrien hinnalla.
Viesti hiihdetään kahden tunnin vuoroissa maanantaista 25.3.kello 10:stä tiistaihin 26.3. kello 10:een. Reitti kulkee Salpausselän laduilla ja lähtö-, vaihto- ja maalipaikkana on Tapanilan hiihtomaja.
(Kuva: Wikipedia/WikedKentaur)
Näin kirkkoherrat auttavat
Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua 10 sentillä, eurolla tai haluamallaan summalla / kirkkoherrojen hiihtämät kilometrit. Hiihdon minimitavoitteena on kirkkoherrojen yhteisikä (213 v.) kilometreinä. Esimerkiksi jos haasteeseen vastaava lupaa tukea yhteisvastuukeräystä 10 sentillä/km ja kirkkoherrat hiihtävät 250 km, lahjoittajan kokonaissummaksi tulee 25 euroa.
Lahden seurakuntayhtymän Yhteisvastuutili on FI95 1519 3000 104576, merkki ” kirkkoherrojen 24 t hiihto”. Rahat maksetaan tilille, kun kilometrimäärät ovat selvillä. Tiedot hiihdetyistä kilometreistä saa Kirkonseudusta 3.4., seurakuntayhtymän kotisivuilta www.lahdenseurakuntayhtyma.fi tai tapahtuman Facebook-sivuilta.
Facebookissa kirkkoherrojen viestihiihdolla on oma tapahtumasivu nimellä: ”Kirkkoherrojen 24 tunnin yhteisvastuuhiihto”. Tällä sivulla voi myös vastata haasteeseen.
Tämän vuoden yhteisvastuukeräyksen kotimaisena kohteena ovat yksinäiset vanhukset. Kambodžassa Yhteisvastuu tukee köyhien maaseutualueiden kehityshanketta, jossa kyläyhteisöjä koulutetaan parantamaan elinolosuhteitaan ja samalla vanhusten asemaa.
Ilmoita asiavirheestä