Palvelevaan puhelimeen kerrotaan yksinäisen joulun pelosta

PalvelevaPuhelin150

– Palvelevan puhelimen päivystäjät ovat joskus kertoneet, että ennen joulua on soittajia, jotka pelkäävät yksinäistä joulua. Varsinaisina juhlapäivinä heitä on vähemmän. Jouluna jotkut soittajat haluavat vain toivottaa hyvää joulua ja kiittää tästä palvelusta. Nykyään ihmiset viettävät joulua hyvin monenlaisilla tavoilla, toiset perinteisillä, toiset uusilla tavoilla. Mikään tapa ei ole sen oikeampi jokin toinenkaan tapa. Sekin on ihan ok, että soittaa jouluna Palvelevaan puhelimeen. Koska kaikilla ei jouluna eikä muinakaan aikoina ole lähellään muita ihmisiä, Palveleva puhelin tarjoaa yhteyden toiseen ihmiseen”, kertoo Helena Samulin Palvelevasta puhelimesta.

Palvelevan puhelimen rinnakkaispalvelu Palveleva netti toimii keskeytyksettä joulun aikanakin osoitteessa evl.fi/palvelevanetti.

Palvelevan puhelimen päivystysajat ovat koko Suomessa su–to kello 18–01, pe ja la 18–03. Suomenkielisen palvelevan puhelimen numero on 01019-0071.

Ruotsinkielinen päivystys on joka ilta kello 20–24. Ruotsinkieliset voivat soittaa numeroon 01019-0072. Ulkomailta soitettaessa numerot ovat + 358 1019 0071 ja + 358 1019 0072. Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa lankapuhelimesta paikallispuhelumaksun verran. Matkapuhelimella soitettaessa laskutusperusteena ovat oman operaattorin puheluhinnat.

Palveleva puhelimeen voi kuka tahansa soittaa nimettömänä, kun kaipaa kuuntelijaa ja keskustelukumppania. Palvelevan puhelimen päivystäjä ei ole ammattiauttaja, vaan lähimmäinen, joka pyrkii auttamaan soittajaa olemalla läsnä ja kuuntelemalla. Päivystäjät ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon työntekijöitä. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHS: Irja Askola kyseenalaistaa iranilaismiehen käännytyspäätöksen
Seuraava artikkeliKotimaa24:ssä ennätysmäärä kävijöitä

Ei näytettäviä viestejä