Kolumnisti: ”Vapaamuurarius poikkeaa kristinuskosta”

Karhumäki heli205Heli Karhumäki kertoo Sana-lehdessä vaihtaneensa kantaansa järjestöön. Vapaamuurarin lapsena hänen perusmyönteinen suhtautumisensa on vuosien myötä muuttunut. Nyt hän näkee liikkeen kristinuskosta poikkeavana lakiuskontona. Karhumäki sanoo ihmettelevänsä joidenkin kirkon työntekijöiden kuulumista järjestöön.

Karhumäen mukaan hänen isänsä kuului järjestöön lähes 20 vuotta palvellen muun muassa loosinsa temppelikiinteistön isännöitsijänä. Isän kertomusten perusteella Karhumäelle syntyi mielikuva, että kyseessä oli ”perusrehtien pohjalaismiesten pyrkimys elää oikein Jumalan ja ihmisten edessä”.

Perusmyönteinen käsitys murtui aikuisiällä, kun hän otti tietoa järjestöstä. Nyt hänestä kyseessä on ”kristinuskosta poikkeava lakiuskonto, joka on omiaan turhentamaan evankeliumin kristityn sydämessä ja syrjäyttämään Kristuksen sovituksen tienä.”

Karhumäki toteaa erityisesti ihmettelevänsä ”tunnustavien kristittyjen” ja kirkon työntekijöiden jäsenyyttä vapaamuurareissa. Isänsä valintaa erota liikkeestä hän kehuu valinnaksi ”Kristuksen puoleen.”

Lue koko kolumni tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTurussa ruoka-avun asiakkaista joka neljäs nälässä jatkuvasti
Seuraava artikkeliHolmlund teki omasta toiminnastaan selvityspyynnön

Ei näytettäviä viestejä