Muslimiveljeskunta ei hyväksy hyökkäyksiä kristittyjä vastaan

Egyptissä syrjäytettyä presidenttiä Mohamed Mursia tukeva Muslimiveljeskunta on tuominnut twitterviestissään maassaan tapahtuneet hyökkäykset kristittyjä vastaan.

Viime päivinä väkivaltaiset iskut Egyptin kristittyä vähemmistöä vastaan ovat kiihtyneet. Hyökkäyksiä on tehty kaikkiaan yli 20 kirkkorakennukseen. Lisäksi iskujen kohteena ovat olleet myös kristittyjen yritykset, koulut ja kodit.

Kristityt syyttävät iskuista Mursin tukijoita. Hyökkäyksien ajatellaan olevan kosto koptikristittyjen johtajan Tawadros II:n puheista vallankaappauksen jälkeen. Hänen sanotaan antaneen tukensa Mursin syrjäyttäneelle armeijalle.

Muslimiveljeskunta totesi twitter-viestissään, että hyökkäykset kristittyjä vastaan eivät ole oikeutettuja, vaikka jotkut koptijohtajat tukivat vallankaappausta tai ottivat jopa siihen osaa.

Egyptin uusimmissa väkivaltaisuuksissa kuolleiden kokonismäärästä määrästä liikkuu hyvin vaihtelevia tietoja. Muslimiveljeskunnan mukaan uhriluku oli jo eilen yli 2000, kun Egyptin terveysministeriö raportoi vajaasta 300 kuolonuhrista.BBC:n uutisessa puhutaan noin 640 kuolonuhrista.

Asiasta ovat kertoneet esimerkiksi Turun Sanomat ja Iltalehti.

Lue myös: Egyptissä yli 20 kirkkoa hyökkäyksen kohteena

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliBritanniaan tasa-arvoinen moskeija?
Seuraava artikkeliOhje kutsunnoissa puhuvalle papille: Ei hengellistä sisältöä

Ei näytettäviä viestejä