Tampereella muistellaan Matti Hannulaa lämmöllä

Tampereen tuomiokirkon pitkäaikainen, arvostettu urkuri Matti Hannula menehtyi äkillisesti juuri eläkkeelle jäätyään noin viikko sitten. Diplomiurkuri Hannula oli Tampereen seurakuntien palveluksessa 46 vuotta. Tuomiokirkon urkurina hän toimi vuodesta 1974 lähtien, Hannulan eläkkeelle lähtöä juhlittiin toukokuun 26. päivä läksiäiskonsertissa Tuomiokirkossa.

Tampereen piispa Matti Repo ilmaisi Facebookissa suruvalittelunsa ja osanottonsa omaisille.

”Vain runsasta viikkoa aiemmin sain yhdessä hänen kanssaan toimittaa messun Tampereen Tuomiokirkossa. Hän päätti tämän viimeisen messunsa pitkään ja upeaan Bachin preludiin, jota kirkkokansa jäi seisten kuuntelemaan. Kukaan meistä juhlamessua viettäneistä ei arvannut syvyyttä, jolla loppusoitto jo kaiutti taivaallisen juhlan alkusoittoa.”

 Myös tuomiorovasti Olli Hallikainen muistelee edesmennyttä Aamulehdelle lämmöllä

– Matin äkillinen kuolema oli järkytys läheisille, työtovereille ja kaikille jotka hänet tunsivat. Hän eli ja teki työnsä esikuvansa Johann Sebastian Bachin mukaisesti Jumalan kunniaksi, Hallikainen tiivisti.

Hannulan muistokirja on esillä Tampereen Tuomiokirkossa. Muistokirjaan voi käydä kirjoittamassa surunvalittelunsa kirkon aukioloaikoina.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVäitös: Lasten nimeäminen oli ennen alue- ja luokkasidonnaisempaa
Seuraava artikkeliVerkkouutiset: Kansanedustaja vertasi Kansainvälistä Suvivirteen

Ei näytettäviä viestejä