Kuuluisuuksien Raamatuista huimia hintoja

Raamattu Holy Bible205jpgAlbert Einsteinille kuulunut Raamattu. Aiemmin vielä kovempi summa on maksettu Elvis Presleylle aikoinaan kuuluneesta Raamatusta.

Christian Postin mukaan huutokauppakamarilla oltiin tyytyväisiä myynnin tulokseen. Einsteinille kuulunut Raamattu myytiin pitkällisen huutamisen jälkeen ennakkoon arvioitua korkeampaan hintaan. Uuden omistajan maksettavaksi tuli 68 500 dollarin lasku.

– Se oli huutokaupan suurin menestys, kommentoi Bonhamin huutokauppakamarin pr-koordinaattori Anne Wilson.

Einsteinin kerrotaan todenneen, että ”Pyhä Raamattu on suurenmoinen viisauden ja lohdutuksen lähde, jota pitäisi lukea usein”.

Haluttu oli myös Elvis Presleylle kuulunut Raamattu, josta viime vuoden lokakuulla maksettiin 94 000 dollaria eli liki 74 000 euroa Omega Auctions -kauppatalon huutokaupassa Cheshiressa.

Raamattu oli ollut Elviksen käytössä vuodesta 1957, jolloin artisti oli vasta parikymmenvuotias. Hän oli kirjoittanut huomautuksia ja ajatuksiaan kirjan sivuille ja käytti sitä tiettävästi kymmeniä vuosia, kuolemaansa saakka.

Elviksen Raamattu päätyi jännittävän tarjouskilpailun jälkeen englantilaisperäiselle yhdysvaltalaismiehelle.

– Huoneessa oli 300 ihmistä ja hyvin jännittynyt ilmapiiri. Tarjouksia tuli netin kautta ja puhelimitse ympäri maailman. Olisi voinut kuulla nuppineulan putoavan, kun Raamattu myytiin, kertoi meklari Karen Fairwather
BBC:lle.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli1800-luvun herännäispappi vieroksui saarnan valmistelua
Seuraava artikkeliTuovinen: Evankelioiminen ei ole kirkon arvostelemista

Ei näytettäviä viestejä