Hyväksikäyttöskandaali laajenee katolisessa kirkossa

Järkyttävät paljastukset Yhdysvaltojen katolisen kirkon hyväksikäyttötapauksista jatkuvat. Viimeisin ilmi tullut tapaus koskee Milwaukeen arkkihiippakuntaa, jonka kotisivuillaan maanantaina julkisuuteen antamat dokumentit kertovat pappien tekemien rikosten vuosikymmeniä jatkuneesta piilottelusta. Dokumentit paljastavat, että osa väärinkäytöksistä ajoittuu jopa 80 vuoden taakse. Asiasta on uutisoinut muun muassa New York Times verkkoversiossaan.

On esitetty väitteitä, että arkkihiippakunta olisi siirtänyt eräitä ongelmia aiheuttaneista papeista uusiin seurakuntiin. Arkkihiippakunnan väitetään joissain tapauksissa tarjoutuneen maksamaan jopa 20 000 dollaria, jotta pappi olisi vetäytynyt virastaan.

Milwaukeen arkkihiippakunnan nettisivuillaan maanantaina julkistamat asiakirjat sisältävät pappeja koskevia henkilökohtaisia tiedostoja, myös heidän kuviaan. Hyväksikäytöstä syytettynä on 45 arkkihiippakunnan pappia ja heistä 42:n tiedot on julkistettu.

Milwaukeen tämänhetkinen arkkipiispa Jerome Listecki kirjoitti blogissaan toivovansa, että dokumenttien vapaaehtoinen tuominen julkisuuteen auttaisi hyväksikäytön uhreja ja heidän perheitään ymmärtämään menneisyyttä, tarkastelemaan nykyisyyttä ja sallimaan kirkon mennä eteenpäin.

The Guardianin laaja artikkeli aiheesta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliFidan ja hampurilaisketjun yhteistyö slummikoulussa jatkuu
Seuraava artikkeliLemmikkien tuhkaukset yleisiä

Ei näytettäviä viestejä