Pentikäinen kertoo suhteestaan herätysliikkeeseen

Pentikäinen Antti205 UUSIAntti Pentikäinen sukujuuret ovat vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä ja hän lukeutuu myös sen puhujiin. Pentikäinen kertoo tuoreessa Kotimaa-lehdessä, että kaikesta kuohunnasta huolimatta hänestä vanhoillislestadiolaisuudessa on arvoituksellinen armon pohjavire.

Pentikäinen toteaa tarvitsevansa liikkeen kantavia ja suojelevia rakenteita. Hänestä arvokkainta liikkeen perinnössä on armon kokeminen.

– Olen itse niin hauras, että tarvitsen voimaa, etten väsy. Haluaisin itse toimia, niin että sille arvokkaalle ja pyhälle, jonka takia olen liikkeessä, löytyisi enemmän tilaa, toteaa Pentikäinen.

Espoon rauhanyhdistyksen puhujaksi hän sanoo päätyneensä, koska opiskeli aikoinaan teologiaa.

– Olen yrittänyt hoitaa tehtävää, koska penkissä saattaa aina olla joku lohdutusta tarvitseva.

Hän toteaa realistisesti, että jokaisella yhteisöllä on ongelmansa. Hänen rajansa kulkee kuitenkin suhteessa yhteisön rehellisyyteen. Pentikäinen ei voi mielestään yhteisön nimissä lähteä peittelemään tai valehtelemaan asioita.

Lue tuoreesta Kotimaasta 3.5. Pentikäisen laaja nelisivuinen haastattelu. Kotimaan kestotilaajat ja vuoden määräaikaistilaajat voivat lukea uutisen näköislehdestä
täältä. Haastattelussa Pentikäinen puhuu muun muassa lapsuudestaan ja rauhantyöstä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliUskonnolliset kannattavat eutanasiaa
Seuraava artikkeliLähestyshiippakunnalle vihitty ensimmäinen piispa

Ei näytettäviä viestejä