Puoluesihteeri: Loikkari kiristi KD:tä Helsingissä

Helsingin Kristillisdemokraateissa ei katsota hyvällä kaupunginvaltuuston jäsenen Markku Vuorisen loikkaa Keskustaan. KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä syyttää Vuorista Kotimaa24:n haastattelussa kiristämisestä. Keskustan kaupunginvaltuutettu Mari Kiviniemi osti Maanselän mukaan Vuorisen Keskustaan kovalla rahalla.

Torstaina ilmestyneessä kristillisdemokraattien KD-lehdessä Maanselkä lataa: ”Mari Kiviniemi kävi ostamassa meiltä helsinkiläisvaltuutetun Keskustan leiriin kovalla rahalla. Keskusta lupasi maksaa loikkarille, hänen omien sanojensa mukaan, suurella summalla.”

Kotimaa24:lle Maanselkä kertoo perustavansa lehtiväitteensä Vuorisen omiin sanoihin, jotka on lausuttu Helsingin kaupunginvaltuuston KD:n ryhmäkokouksessa.

– Vuorinen vaati meiltä isoja summia, jotta hän olisi säilynyt jäsenenä ja valtuutettuna. Tämä on ensimmäinen kerta minun historiassani, kun on rahalla kiristetty, Maanselkä sanoo.

Käytännössä hän viittaa väitteellään siihen, että Vuorinen olisi halunnut päästä Helsingin piirin osa-aikaiseksi toiminnanjohtajaksi 1500 eurolla kuukaudessa. Tämän summa olisi ollut puolueen kokoon nähden Maanselän mukaan suuri ja olisi ”kaatanut köyhän piirin talouden”.

– Uhkauksena oli se, että hän menee toiseen puolueeseen, jos ei saa työtä.

KD:n Järjestöpäällikkö Mikko Rekimies vahvistaa Maanselän kaikki Kotimaa24:lle kertomat tiedot oikeiksi.

Maanselän mukaan entinen puoluesihteeri Peter Östman tietää myös muita tapauksia, jossa KD-läisiä on yritetty ostaa rahalla muihin puolueisiin. Östmanilla ei ole tarjota konkretiaa.

– Tämä oli meidän puolueen historiassa ensimmäinen tapaus, Östman sanoo, mutta toteaa, ettei hänellä ole ensikäden tietoja Vuorisen kuviosta.

Markku Vuorinen: ”Maanselkä ihmeellinen venkoilija”

Mediapastorina tunnettu Markku Vuorinen pitää Asmo Maanselän kiristysväitteitä ja sitä, että hänet olisi Keskustasta rahalla ”täytenä valheena”. Hän kutsuu Maanselkää ”ihmeelliseksi venkoilijaksi”, joka vääntää asioita.

– Ihmettelen, että KD:n piireissä löytyy tällaista.

Vuorinen kertoo tehneensä tarjouksen pari kertaa Helsingin piirille, että hän olisi voinut ryhtyä sen osa-aikaiseksi toiminnanjohtajaksi 1000-1500 eurolla kuussa ja hän olisi käyttänyt tähän 60 prosenttia työaikaa. Hän halusi kehittää Helsingin alueen toimintaa.

– Kaikilla muilla puolueilla on Helsingissä päätoiminen toiminnanjohtaja, muttei KD:llä. Helsingin piriin hallitus katsoi, että heillä ei ole mitään mahdollisuutta panostaa siihen. Minä taas katsoin, että minulla ei ole enää varaa rahoittaa Helsingin kristillisdemokraattien toimintaa.

Vuorinen sanoo, ettei hän ole harjoittanut minkäänlaista kiristystä eikä lähdöllä ole mitään tekemistä rahan kanssa. Keskustan isommassa organisaatiossa pystyy hänen mielestään vastaamaan työstä paremmin äänestäjille. Hän sanoo olleensa avoin ja kertoneensa, että haluaisi harjoittaa politiikkaa vähintäänkin puolipäiväisesti.

– Yritin soveliaasti lähteä, en yleensäkään halua riidellä kenenkään kanssa. En ole tehnyt Keskusta-puolueen kanssa minkäänlaista sopimusta, enkä ole saanut ensimmäistäkään euroa.

Vuorinen sanoo, ettei ole edes puhunut Keskustan kanssa tulevien kunnallisvaalikulujen kattamisesta muutoin kuin siltä osin, että hän on kuullut olevansa samalla viivalla kuin muut ehdokkaat. Hän tietää kuitenkin myös, ettei Keskustassa ”artistin” itsensä tarvitse maksaa kaikkia mahdollisia tapahtumia.

Eduskuntavaaleissa Vuorinen keräsi Helsingistä vajaat 2400 ääntä. Vuorisen mukaan hänen aatteensa ei ole muuttunut. Tulevat kunnallisvaalit voi vetää vanhoilla vaalimainoksilla vain puolueen logoa vaihtaen.

Kiviniemi: Vuoriselle ei ole luvattu taloudellista tukea

Kristillisdemokraattien puoluesihteerin Asmo Maanselän väitteet eivät pidä paikkaansa, toteaa Keskustan puheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen Mari Kiviniemi Kotimaa24:lle.

– Vuoriselle ei missään yhteydessä ole luvattu Keskustalta tai puolueen Helsingin piiriltä taloudellista tukea, hän sanoo.

Kiviniemen mukaan aloite Markku Vuorisen siirtymisestä Keskustan ryhmään Helsingin kaupunginvaltuustossa on tullut Vuoriselta itseltään.

– Vuorinen tulee asettumaan ehdolle kunnallisvaaleissa Keskustan listalta Helsingissä. Puheenjohtajana pidän erityisen tärkeänä sitä, että kaikkia Keskustan ehdokkaita kohdellaan tasapuolisesti. Esimerkiksi Keskustan Helsingin piiri on tehnyt ehdokkaiden kohtelusta päätökset jo viime syksynä. Kaikki ehdokkaat ovat samalla viivalla.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKotimaa: Kirkon Nuorisopäivät yhdelle paikkakunnalle
Seuraava artikkeliViisi Raamatun näkökulmaa kasvatukseen

Ei näytettäviä viestejä