Kansanedustajat saivat elämänkatsomustiedon esitteen


Etprojekti -projekti on lähettänyt kaikille kansanedustajille elämänkatsomustiedon esitteen. Kyseessä on esi- ja alakoululaisen vanhemmille tarkoitettu tietopaketti.

– Toivomme, että meneillään olevan tuntijakouudistuksen myötä elämänkatsomustiedon kasvatuksellisesti ja opetuksellisesti tärkeät sisällöt tulevat säilymään peruskoulussa, toteaa et-opetus.fi -sivuston tiedottaja Laura Mäntysalo.

Et-opetus.fi:n tiedotteessa todetaan nykyisen laindäädännön pakottavan kaikki luterilaiseen kirkkoon kuuluvat koululaiset uskonnon opetukseen koko peruskoulun ajan. Esiopetuksessa sekä aikuislukioissa katsomusaineen valinta on vapaata.

– Oikeus elämänkatsomustiedon opiskeluun kuuluu kaikille lapsille ja sen evääminen kirkkoon kuuluvilta rikkoo myös perustuslain yhdenvertaisuuspykälää.


Elämänkatsomustieto

www.et-opetus.fi on internet-sivusto elämänkatsomustietoa opiskeleville koululaisille, heidän vanhemmilleen ja opettajille. ET-sivuston ylläpidosta vastaa VATA ry, joka vastaa myös eroakirkosta.fi-sivustosta.

Elämänkatsomustieto on uskontokuntiin kuulumattomille tarkoitettu oppiaine peruskoulussa ja lukiossa.

Nykyinen lainsäädäntö antaa mahdollisuuden opiskella elämänkatsomustietoa uskontokuntiin kuulumattomille sekä vähemmistöuskontoihin kuuluville, mikäli heidän omaa uskontoaan ei opeteta. Uskontokuntiin kuulumattomat voivat valita katsomusaineensa elämänkatsomustiedon ja enemmistön uskonnon välillä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliFinnwatch: Suomessa toimivilla yrityksillä yhteyksiä Israelin siirtokuntiin
Seuraava artikkeliK ja k: Kampin kappelin kustannukset pahasti överiksi

Ei näytettäviä viestejä