Röyhkä kehottaa lukemaan Raamattua ja hyppimään kengurupallolla

Muusikko Kauko Röyhkän julkisella Facebook-sivuilla on herännyt keskustelu Raamatusta.Se sai alkunsa eilen, kun Röyhkä jakoi päivityksessään ohjeita pitkää uraa havitteleville uusille muusikoille.

Ohjeita oli pitkä lista, jossa kehotettiin muun muassa menemään vain hyviin tv-ohjelmiin, hyppimään kengurupallolla ja lukemaan Raamattua. Kehotus herätti kommentteja, joissa ihmeteltiin Raamatun mainitsemista.

”Raamattu siksi, että on hyvä kuulua johonkin iänikuiseen perinteeseen. Raamatussa on paljon viisautta (ja tyhmyyttä myös). Vertauksia löytyy joka lähtöön. Raamattu on meille kaikille yhteinen synkeä ja syvä pohjavirta. Mitä meille jää, jos ei ole Raamattua? Aku Ankka?!!” Kauko Röyhkä vastasi.

Myös tämä päivitys keräsi runsaasti kommentteja, joissa väiteltiin siitä, onko Raamattu satukirja vai lukemisen arvoinen tekstikokoelma.

Tänään hän oli kirjoittanut Facebook-sivulleen seuraavasti.

”Kaikille yhteiseksi kommentiksi haluan sanoa, etten ole millään muotoa uskonnollinen. Raamattu on minulle kulttuurimme perusteos ja merkittävä siinäkin mielessä, että se on kaikille meille kristillisen kasvatuksen saaneille ainakin jossain määrin tuttu. Olen lukenut Raamattua vain sieltä täältä ja lainannut siitä otteita pariin kirjaani. Pidän Raamatun kielestä, sekä uuden että 30-luvun suomennosten, ja ainakin Psalmit ovat mielestäni kaunista runoutta. Nuorena luin Pentti Saarikosken suomentaman Matteuksen evankeliumin, ja se teki vaikutuksen. Puoli sekuntia harkitsin uskovaiseksi ryhtymistä, mutta sitten Henry Miller tempaisi minut mukaansa ja ymmärsin, etten ikinä voisi elää kristillisten ihanteiden mukaista elämää.”

Kauko Röyhkän avoin Facebook-sivu

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliFranciscus tuplasi Twitter-seuraajansa
Seuraava artikkeliProfessori: Valtakunnansyyttäjän arvio paikallaan Lempäälän tapauksessa

Ei näytettäviä viestejä