Kirkko suorii paavin tarkoitusperiä

Paavin tulkittiin laajasti avanneen taivaan portit ateisteille, mutta nyt Vatikaani selvittää, mitä Franciscus lausunnollaan tarkoitti.

Vatikaanin puhemies, pastori Thomas Rosica on välittänyt julkisuuteen lausunnon, jonka mukaan ne, joilla on tieto katolisesta kirkosta mutta jotka eivät tule kirkkoon tai jää siihen, eivät voi pelastua.

Rosican lausuntoa siteeraa muun muassa CNN
ja
Washington Post.

Rosican mukaan jokainen nainen tai mies, olipa missä tilanteessa hyvänsä, voi pelastua. Jopa ei-kristityt voivat vastata Jumalan hengen pelastavaan toimintaan eikä kukaan ihminen ei ole erotettu pelastuksesta perisynnin tähden.

Ketään ei siis suljeta pelastumisen mahdollisuuden ulkopuolelle. Jopa kristinuskon hylännyt, voi pelastua, tosin Jeesuksen kautta, koska Jumala voi pelastaa kenet tahansa, myös ateistin tai toisen uskonnon edustajan Rosica selvittää Washington Postin mukaan.

”Herra on lunastanut meidät kaikki Kristuksen verellä. Ei ainostaan katolilaisia vaan kaikki. -Isä, entä ateistit? Jopa ateistit. Jokaisen! Tämä veri tekee meistä kaikista ensimmäisen luokan Jumalan lapsia! Meidät on lapsina luotu Jumalan kaltaisiksi ja Kristuksen veri on lunastanut meidät kaikki”, paavi sanoi keskiviikoisessa saarnassaan.

Humanistiset järjestöistä paavin viestiin reagoitiin positiivisesti. Muun muassa siihen kiinnitettiin huomiota, että paavi sanoi selvin sanoin, että muutkin kuin katolilaiset voivat tehdä hyvää.

– Humanistit ovat sanoneet vuosia, että ihminen voi olla hyvä ilman jumalaa. Kun tämän kuulee katolisen kirkon johtajalta, se tuntuu rohkaisevalta, Amerikan humanistien järjestön johtaja Roy Speckhardt lausui.

Paavin sanojen erilaiset tulkinnat johtunevat pohjimmiltaan siitä, miten ymmärretään käsitteitä lunastus ja pelastus. Paavi on puhunut pikemminkin lunastuksesta mutta hänen on nähty puhuvan pelastuksesta.

(Uutisen lähteitä lisätty kello 13.45).

Lue myös: Paavi: Pelastus koskee myös ateisteja

Jarla ei tykkää kyttyrää paavin pelastuspuheista

Tervaportti: Paavin ”ateistipuheessa” ei mitään uutta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuviradio tuo esiin nuorten äänen
Seuraava artikkeliKansa kaipaa Ruotsiin mediapiispaa

Ei näytettäviä viestejä