Suomalainen teologian ylioppilas puhui YK:ssa

Matsinen TyttiTytti Matsinen puhui eilen illalla New Yorkissa YK:n yleiskokouksessa. Hänet oli valittu täksi vuodeksi Suomen YK-delegaation nuorisoedustajaksi.

Tekniikan kandidaatti, teologian ylioppilas Matsinen kyseli puheessaan, keitä ovat ne ihmiset, jotka elävät marginaalissa. Hän kiinnitti huomiota muun muassa siihen, että maailman väestöstä yli puolet on alle 30-vuotiaita, mutta päätöksentekoelimistä tätä asiaa ei voi päätellä.

Matsinen otti puheessaan kantaa myös vammaisten asioihin. Hänellä itsellään on näkövamma. Suomesta ei ole ollut nuorisodelegaattina aiemmin vammaisryhmään kuuluvaa edustajaa.

Matsinen vetosi puheensa lopuksi, että kansainvälinen yhteisö ohjaisi maailman huomion köyhimpiin, kouluttamattomimpiin ja haavoittuvimpiin.

– Mutta älkää tehkö mitään ilman heitä, koska vammaisuuden asiantuntijoita ovat vammaiset itse, tyttöjen ja naisten asioiden asiantuntijoita ovat tytöt ja naiset ja nuorten asioiden asiantuntijoita nuoret itse.

Nuorisoedustajan valitsivat Suomen YK-liitto ja Nuorisotyön valtakunnallinen palvelujärjestö Allianssi. Allianssin taustalla on useita jäsenjärjestöjä, muun muassa Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkosto, jonka sidosryhmävastaava Matsinen on.

(Kuva: Jukka Granström)

Matsisen puheesta kertoi myös
Fleim

Lue Matsisen puhe tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSuomen nuorimmalla kirkkoherralla pappiskutsumus jo 2-vuotiaana
Seuraava artikkeliTuomioja: Kastittomien asia mukaan Intian vierailulle

Ei näytettäviä viestejä