Katolinen uutuuslehti käsittelee myös riivaajia

Anton Emil205Rakastakaa toisianne! sisältää suomalaisen normikirkollisuuden mittapuulla arvioituna melko väkevää kristillistä journalismia. Lehden aineiston on suomentanut Emil Anton.

Lehden ensimmäisen numeron jutut käsittelevät muun muassa ihmeitä, kääntymystä, riivattuja psykiatrin näkökulmasta, teknokulttuurin demonisia juuria, aborttia, avioliittoa ja pornografian uhreja.

Lehden koenumeron painos on 20.000. Sen ilmestymisestä kertoi ensimmäiseksi Seurakuntalainen.fi.

Ensimmäisen lehden sisällön on Rakastakaa toisianne! -lehden puolankielisen version artikkeleista kääntänyt teologian ja filosofian maisteri Emil Anton. Hän on itse vantaalainen katolisen kirkon jäsen.

Anton kertoo suomentaneensa nyt ilmestyneen näytenumeron jutut osana yliopistotutkintoonsa liittynyttä työharjoittelua

Rakastakaa toisianne! on ilmestynyt aiemmin monilla eri katolisissa maissa puhutuilla kielillä. Antonin mukaan Suomi on ensimmäinen ”protestanttinen” kielialue, jolle lehteä on käännetty.

Suomessakin eksorkisteja

katolinen lehti205 Pirkko Jalovaaran tapauksen vuoksi.

Emil Anton korostaa, että vaikka eksorsismi kuuluu katolisen uskonkäsityksen ”arkipäivään”, ei hän ole katolisen kirkon piirissä kuullut puhuttavan Saatanan toiminnasta lääkkeiden kautta.

– Olen tuntenut katolisen kirkon Suomessa toimivat eksorsistit. Heistä nykyinen on Pyhän Henrikin seurakunnan kirkkoherra, monsignore Marino Trevisini.

Mitä riivaajiin tulee, Anton kertoo uskovansa ilmiön todellisuuteen. Hänellä ei ole mitään syytä epäillä tuntemiensa silminnäkijätodistajien kertomuksia tai ylipäätään yliluonnollisten ihmeiden mahdollisuutta.

– Olen kuullut erittäin luotettavilta henkilöiltä silminnäkijähavaintoja riivatuista ihmisistä, jotka ovat selittämättömällä tavalla yhtäkkiä osanneet latinaa, lentäneet tuolilta eksorsistin yli toiselle puolelle huonetta tai paljastaneet läsnä olevien salattuja syntejä, Anton sanoo.

Katolista evankeliointia

Uuden lehden tarkoitus on Antonin mukaan paitsi evankelioida suomalaisia, myös esitellä katolista maailmaa ja sen ilmiöitä sisältäpäin.

– Mediassa alleviivataan usein katolisen kirkon ongelmia. Mielestäni uusi lehti voi hälventää katolista kirkkoa koskevia ennakkoluuloja. Se on myös tehty ekumeenisella otteella, ei siinä ole mitään kritiikkiä luterilaisuutta kohtaan, Anton vakuuttaa.

Rakastakaa toisianne! -lehden kansikuvassa on Padre Pio (1887-1968), stigmoistaan tunnettu italialainen mystikkomunkki.

Lehdellä on myös omat nettisivut

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVihdissä pelottavimmat kirkkoherrat – Hidén itkisi jos kuulisi
Seuraava artikkeliKysely: Kirkon työntekijät uskovat saatanan olemassaoloon

Ei näytettäviä viestejä