Paavin suhde siviililiittoihin sittenkin kiistanalainen

Catholic News Agency kertoo mediassa esiintyneiden väitteiden paavi Franciscuksen suhteesta samaa sukupuolta olevien siviililiittoihin olevan virheellisiä.

CNA:n mukaan Catholic News Agency of Argentinan johtaja Miquel Woites kiistää väitteet. Lehtijuttujen lähteenä on ollut Sergio Rubin, joka on kirjoittanut On Heaven and Earth -nimisen haastattelun kardinaali Bergogliosta.

Paavin valinnan jälkeen Rubin kertoi muun muassa Associated Pressille uuden paavin ehdottaneen samaa sukupuolta olevien siviililiittoja kompromissina avioliitolle. Miquel Woites kuitenkin sanoo väitteen olevan täysin virheellinen.

– Hän ei koskaan sanonut sitä. On väärin keksiä tällaista täysin tyhjästä. Piispat kritisoivat sitä artikkelia ankarasti. Hän varmaankin viittasi heteroiden suhteisiin, mutta ei ehdottanut mitään laillistamista, Woites sanoo CNA:lle.

CNA kertoo paavin kirjoittaneen karmeliittanunnille vuonna 2010 seuraavasti:

”Älkäämme olko naiiveja. Tämä ei ole yksinkertainen poliittinen kamppailu, vaan yritys tuhota Jumalan suunnitelma. Se ei ole vain lakialoite, vaan valheiden isän teko, joka yrittää hämmentää ja pettää Jumalan lapsia.”

Lue Hyväksyykö paavi siviilliavioliitot?

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa: Maahanmuutossa osoitettava erityishuomio lapsille ja kidutuksen uhreille
Seuraava artikkeliPiispainkokouksen pääsihteeri hämmästelee hätätilaretoriikkaa

Ei näytettäviä viestejä