Vauvavaariksi käy myös nainen

Helsinkiläinen Pakilan seurakunta hakee työntekijää palvelukseensa reilun vuoden ajaksi hauskan kuuloisella Vauvavaari-nimikkeellä. Tiettävästi kyseessä on Suomen ensimmäinen vauvavaarin virka.Työstä tekee poikkeuksellisen ainakin Suomen olosuhteissa se, että alustavasti mietittyyn tehtävänkuvaan kuuluu sekä lapsi-, että vanhustyötä. Kokoaikainen työ painottuu käytännössä esimerkiksi eläkeikäisten ihmisten parissa tehtävään diakoniatyöhön ja laaja-alaiseen seurakunnan lapsityöhön. Tavallisesti näitä kahta elämänkaaren eri päihin sijoittuvia ikäryhmiä kohtaavat eri ammattiryhmiin lukeutuvat työntekijät.

Nimikkeestä huolimatta määräaikaiseen virkaan ei haeta välttämättä seniorimiestä

– Emme suinkaan ole asettamassa sukupuoli- tai ikärajoituksia, vaan soveltuvin hakija ikään ja sukupuoleen katsomatta valitaan. Vauvavaarin nimike syntyi eräänlaisena lyhennelmänä tosiasiasta, että työnkuva kattaa ihmisiä vauvasta vaariin, kertoo Pakilan seurakunnan päiväkerhotyön toiminnanjohtaja Tanja Berg.

Bergin mukaan sosionomi-diakonin tutkinnon tai muun soveltuvan koulutuksen edellyttävästä tehtävästä tullut jo muutamia alustavia tiedusteluja.

Katso hakuilmoitus tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkkohistorioitsija: Kirkko on hyökännyt omiaan vastaan
Seuraava artikkeliIsrael myöntää etiopialaisnaisten ehkäisyrokotukset

Ei näytettäviä viestejä