Vuoden 2014 kolehtikohteet päätetty

Kirkkohallitus on päättänyt viralliset kolehtikohteet vuodelle 2014. Suomenkielisille seurakunnille määrättiin yhteensä 36 yhteistä kolehtikohdetta. Kolehtivaroja ohjataan niin konfliktien keskellä elävien kirkkojen tukemiseen kuin kotimaassa tehtävään kristillisten järjestöjen työhön.

Kirkkohallitukselle jätettiin yhteensä 50 kolehtihakemusta. Hakemuksia suomenkielisten hiippakuntien kolehtikohteiksi oli yhteensä 74 ja Porvoon hiippakunnan kolehdeiksi 13.

Kolehtikohteita päättäessä noudatetaan täysistunnon 29.5.2013 hyväksymiä kolehtien määräytymisen periaatteita. Keskeistä on kolehtikohteen konkreettisuus. Järjestöjen tekemää työtä ja sen merkitystä kirkolle arvioidaan kokonaisuutena. Yksittäisiä toimintoja arvioidaan suhteessa järjestön koko työhön ja sen merkitykseen kirkossa. Lähetysjärjestöjen osalta tulkinnan apuna on kirkon ja lähetysjärjestöjen perussopimuksen allekirjoittaminen ja noudattaminen.

Kirkkohallituksen määräämien kolehtien lisäksi hiippakunnat keräävät kolme kolehtia hiippakunnallisiin tarkoituksiin. Loput kolehtikohteet seurakunnat päättävät itsenäisesti.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTutkimus: Media tukee uskonnon monimuotoistumista
Seuraava artikkeliEtsijältä homoteemanumero

Ei näytettäviä viestejä