Campus Crusade for Christ vaihtaa nimeä

campus_crusade_CRU205

Nimenvaihtoa perustellaan sillä, että alun perin opiskelijatyötä tehneen järjestön työ on muuttunut, ja nykyiseen nimeen sisältyvä sana kampus ei enää vastaa koko todellisuutta. Lisäksi sanalla crusade (ristiretki) on nykyään kielteinen kaiku.

Uutta nimeä Cru on käytetty jo pitkään järjestön paikallisosastoissa lempinimenä. Järjestö vetoaa myös tutkimuksiin, joiden mukaan 20 prosenttia muuten evankeliumista kiinnostuneista ihmisistä ei tunne vetoa järjestöön enää sen jälkeen, kun saavat kuulla sen nimen.

Muutos koskee vain Yhdysvaltain järjestöä. Muualla maailmassa toimivat itsenäiset CCC-järjestöt käyttävät edelleen omia nimiään. Esimerkiksi CCC:n Euroopan työ käyttää nimeä Agape Europe.

Yhdysvaltalainen pariskunta Vonette ja Bill Bright perustivat tunnustustenvälisen evankelioimisjärjestön vuonna 1951. Vonette Bright sanoi järjestön tiedotteessa, että nimenvaihtoa pohdittiin jo 25 vuotta sitten.

– Haluamme poistaa kaikki esteet ihmisten tieltä, jotta he voisivat kuulla tärkeimmästä koskaan eläneestä ihmisestä, Jeesuksesta Kristuksesta, Bright totesi.

Campus Crusade for Christ on yksi maailmaan suurimmista evankelioimisjärjestöistä, jonka palveluksessa on noin 25 000 palkattua tai vapaaehtoista työntekijää 191 maassa.

Campus Crusade for Christ tekee yhteistyötä Suomessa erityisesti Kansan Raamattuseuran kanssa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliEHRC: Rima liian korkealla syrjintätapauksissa
Seuraava artikkeliSuomen kesä haaste avulle Itä-Afrikkaan

Ei näytettäviä viestejä