Talouskriisi ajanut Kreikan pienet kirkot ahtaalle

Kreikan pienet kristilliset kirkot ja seurakunnat joutuvat lopettamaan avustustoimintaansa ja niillä on vaikeuksia maksaa pappiensa palkkoja maan talouskriisin vuoksi.

– Me olemme taloudellisesti itsenäisiä, kuten muutkin maamme protestanttiset kirkot. Me saamme tukea vain omilta jäseniltämme, joten tulomme ovat pudonneet jyrkästi, sanoo Kreikan evankelisen kirkon pääsihteeri Dimitrios Bioukis ekumeenisen uutistoimisto ENI:n haastattelussa.

– Emme pysty maksamaan vanhoille papeille ja heidän leskilleen eläkkeitä. Seurakuntalaistemme avunpyynnöt ovat myös lisääntyneet. Vaikka kirkkomme on ollut Kreikass jo vuodesta 1858, valtio ei ole taannut sille virallista asemaa, joten tilanteemme on heikko.

Bioukis arvio, että jos tilanne heikkenee, he joutuvat pyytämään protestanttisilta sisarkirkoilta apua.

Myös katolinen kirkko on Kreikassa pieni vähemmistä ja senkin tilanne on vaikea, sillä monet Kreikan akutta Eurooppaan pyrkivät pakoaliset ja maahanmuuttajat ovat katolisia köyhistä maista.

Kreikan ortodoksisen kirkon tilanne on toistaiseksi parempi, sillä valtaosa väestöstä, 97 prosenttia on ortodokseja.  Myös valtio on antanut ortodoksiselle kirkolle virallisen aseman.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa Riekkiselle halutaan vähemmän liberaali seuraaja
Seuraava artikkeliMolaria vastaan ei syytettä

Ei näytettäviä viestejä