Vetoomus: Työttömän vapaaehtoistoimintaa edistettävä, ei estettävä

Työttömän oikeus vapaaehtoistyöhön ei nykyisellään toteudu kuten pitäisi. Vapaaehtoistyöhön osallistumisesta tehdään ristiriitaisia tulkintoja TE-keskuksissa virkailijoista riippuen, todetaan vetoomuksessa Työ- ja elinkeinoministeriölle.

Kansalaisareena ry, Helsingin Valikko-verkosto ja Espoon Vapaaehtoisverkosto on jättänyt Työ- ja elinkeinoministeriölle vetoomuksen, jossa esitetään, ettäse selkiyttää työttömyysturvalain tulkintaa vapaaehtoistoiminnan suhteen. Vetoomuksessa vaaditaan lisäksi TE-toimistojen ohjeistamista vapaaehtoistoimintaan liittyvissä käytännöissä.

Myös seurakunnissa tehtävään vapaaehtoistyöhön on TE-keskuksissa saatettu suhtautua varauksellisesti.

– Jo pelkkä uhka siitä että saattaa menettää etuuksia, jos osallistuu vapaaehtoistyöhön, estää työtöntä olemasta aktiivinen, sanoo Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Anitta Raitanen.

TE-toimistojen tulkinnat laista ja työttömien oikeudesta vapaaehtoistoimintaan vaihtelevat. Samantyyppisestä vapaaehtoistoiminnasta saattaa saada eri virkailijoilta täysin eri vastauksen: ”Hyvä, totta kai voit osallistua.” ”No et tietenkään voi osallistua, mitä oikein kuvittelet!” ”Osallistu vaan, kunhan et kerro mulle…”

Vetoomus täällä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliFacebook-tempaus nostaa esiin tunnettuja teologeja
Seuraava artikkeliSivusto kritisoimaan luterilaista ”uskontopakkoa”

Ei näytettäviä viestejä