Mysteerikuva: Kesä on, mutta keitä on kuvassa?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on tai missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut kesäisen kuvan vuosikymmenten takaa, ilmeisesti ajalta ennen arkistonhoitajan syntymää. Tunnistaako kukaan kuvassa olevia henkilöitä tai tilannetta?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi. Aiheeksi mysteerikuva, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen mysteerikuvan henkilöt ja paikka tunnistettiin hyvin. Kuvassa vasemmalla oleva Juha Rajamäki, silloinen kuvatoimittaja silloisessa Kirkon tiedotuskeskuksessa Katajanokalla, tunnisti kuvasta itsensä lisäksi lehdistöosaston tiedotussihteerin Päivi Hammarbergin (oik.), lehdistöosaston päällikön Osmo Katajamäen sekä kanslisti Katja Mannisen. Rajamäen vieressä ollut henkilö tunnistettiin Pirkko Kokoksi.

Arkistonhoitaja lisää vielä työuriin liittyvää tietoa: Katajamäki jäi eläkkeelle kirkon tiedotuskeskuksesta tasan 40 vuotta sitten palveltuaan sitä ennen pitkään myös Kotimaa-lehteä. Juha Rajamäki jäi eläkkeelle kirkon viestinnän apulaisjohtajan tehtävästä vuoden 2021 alusta. Rajamäellä ehti tulla täyteen 39 vuotta kirkon viestinnän tehtävissä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNäkökulma: Mesimäyrät ja sokeripalat todistavat: ”Vaate on viesti!”
Seuraava artikkeliEnglannin kirkko pelkää lainmuutoksien aiheuttavan avioliittoon vihkimisten kaupallistumista ja ”amerikkalaistumista” – kirkko korostaa vihkimisen arvokkuutta

Ei näytettäviä viestejä