Mysteerikuva: Kuka pitelee ikonia?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on, tai missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut kuvan henkilöstä, joka pitelee käsineiden suojaamissa käsissään ikonia. Silmälaseista päätelleen saatettaisiin elää 1980-lukua, ikoni on varmaankin vuosisatojen ikäinen.

Jos sinulla on tietoa kuvan henkilöstä ja ikonista, voitko ystävällisesti kertoa siitä sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Viime viikolla julkaistuun mysteerikuvaan tuli niukasti vastauksia. Arkistonhoitaja kiittää Reijo Katajaa, joka tunnisti kuvasta säveltäjä, muusikko Henrik Otto Donnerin sekä toimittaja Antero Kekkosen.

Arkistonhoitaja selvitti muita reittejä pitkin, että kyseinen kuva on otettu Loviisan rauhanfoorumissa vuonna 1987. Toimittaja Antero Kekkonen johti siellä puhetta.

Rauhanfoorumi on järjestetty vuosikymmenestä toiseen. Tämänvuotisesta Loviisan rauhanfoorumista kerrottiin Jussi Rytkösen kirjoittamassa artikkelissa 11.8. ilmestyneessä Kotimaassa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkko ja minä: Aaron Ahola Sibeliuksen jalanjäljissä
Seuraava artikkeliNäkökulma: Kun lukemaan opittiin kädet ristissä

Ei näytettäviä viestejä