Tekoäly ei syrjäytä saarnan tekijää, mutta apua siitä voi olla

Tekoälyn kirjoittamat artikkelit ja kirjat hämmentävät kirjoittajia ja lukijoita. Kotimaassakin (11.8.) julkaistiin emerituspiispa Eero Huovisen pohdinta tekoälystä ja saarnaamisesta. Syrjäyttääkö kone ihmisen tälläkin saralla? Kysyttäessä tekoälypalvelu chat.openai:lta, kykeneekö se auttamaan saarnan kirjoittamisessa, vastaus on pitkä ja asiantunteva. Retoristen ja teologisten vinkkien lisäksi openai muistuttaa saarnaajaa, että tämän tulee myös rukoilla saarnan valmistumisen ja välittymisen puolesta….

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAntti Pentikäinen havaitsi jo lapsena, että jotkut ovat valmiita satuttamaan toisia pyhän nimissä – isoäitien lempeästä kristillisyydestä tuli tärkeää
Seuraava artikkeliTällä viikolla sanovat kirjailija Juha Itkonen, PR & brändispesialisti Oskari Nivala sekä toimittaja Saska Saarikoski

Ei näytettäviä viestejä