Tällä viikolla sanovat Anni Kytömäki, Hanna Karttunen ja Mikko Hautala

”Todellisuudessa kukaan meistä ei edes omista metsää. Metsä on ekosysteemi ja kuuluu maaperälle ja eliöille. Metsän omistaminen on hallinnollinen käsite, jolla ei luonnon kasvojen edessä ole totuusarvoa. Yhteiskunta antaa metsän ”omistajan” tehdä metsää koskevia ratkaisuja ja hyötyä alueesta taloudellisesti, mutta osuvampi termi olisi metsän hallinnointi.”

Kirjailija Anni Kytömäki kolumnissaan WWF-lehdessä 3/2023.

”Kun näen kuinka innoissaan lapset tulevat tanssitunnille, ja tiedän, että nämä lapset elävät tässä todellisuudessa joka ikinen päivä, melkein joka yö he siirtyvät pommisuojaan, niin ei minua pelota.”

Kilpatanssija Hanna Karttunen opettaa tanssia ukrainalaisille lapsille ja vie sinne tarvikkeita. Hänen 50-vuotissyntymäpäivähaastattelunsa julkaistiin Helsingin Sanomissa 9.11.

Ukrainan puolustussota on yleisemminkin osoittanut, että sodankäynnissä uusi ei korvaa vanhaa, vaan ne elävät rinnakkain. Yhä sankempina lentävät droonit ja satelliittitiedustelu ovat muuttaneet taistelukentän todellisuutta, mutta perinteiset ”tyhmät” tykinammukset ja panssarivaunut ovat edelleen keskeisessä roolissa. Niin on myös linnoittamisen laita.”

Suurlähettiläs Mikko Hautala pohtii Suomen Kuvalehden (9.11.) kolumnissaan sitä, pitäisikö itäraja linnoittaa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliJuha Mieto: Kaikki lähtöö kotoota
Seuraava artikkeliYksilön uskonnon­vapaus voi olla uhattuna myös uskonnollisen yhteisön sisällä – ”Maahan­muuttaja­yhteisön sisäistä syrjintää ei nähdä tai nosteta esiin”

Ei näytettäviä viestejä