Kirkkoneuvosto kielsi nuorilta airsoftin pelaamisen

Fleim_airsoftAamulehti.

Aamulehden mukaan vanhempia on huolestuttanut pelaajien ja sivullisten turvallisuus sekä se, millaisia ajatuksia aseleikit voivat saada nuorissa aikaan. Aidoilta näyttävät aseet kasvonsa peittäneiden nuorten käsissä ovat myös herättäneet pelkoa ulkopuolisissa.

Vesilahden seurakunnan nuorisotyönohjaaja Rami Sihvo kuitenkin kertoo Flei.fi-sivustolla airsoft-pelien lähteneen liikkeelle nimenomaan vanhempien ja luottamushenkilön toiveesta. Kun vanhemmat olivat hankkineet lapsilleen hienoja muovikuula-aseita ja pojat olivat niiden kanssa eksyneet vääriin paikkoihin, hän otti tehtäväkseen ohjata pelin metsän suojaan ja toimia samalla harrastuksen ohjaajana ja valvojana.

Vesilahden seurakunnan kasvatustyön toimikunta on suhtautunut myönteisesti airsoftin ohjaamiseen, mutta kirkkoneuvosto päätyi kuitenkin hylkäämään lajin ”kategorisesti nuorisotyön ulkopuolisena toimintana”.

– Sodan ja rauhan kysymykset ovat aina vaikeita seurakunnassa. Ne ovat isoja kysymyksiä, joihin ei ole aina helppoja vastauksia. Tähän nuorten harrastukseen niitä peilattiin osittain turhaan, sillä eiväthän nuoret harrastusta lopeta, vaikkei seurakunnan työntekijä olisikaan mukana, toteaa Sihvo ja kertoo, että päätökseen tullaan hakemaan vielä muutosta.

Kirkkohallituksessa työskentelevä nuorisotyön työalasihteeri Pekka Tukeva kertoo, ettei nuorisotyössä ole olemassa mitään erikseen kiellettyjen tai sallittujen lajien listaa.

– Eettisenä ohjeena voisi sanoa, että toiminnan on oltava lapsen ja nuoren kannalta turvallista, kasvatuksellisesti perusteltavissa ja tapahduttava lain sallimissa rajoissa.

Lue Fleim.fi:n juttu

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa Leo: Ortodoksisen papiston läsnäolon sosiaalisessa mediassa oltava harkittua
Seuraava artikkeliPapisto äänestänyt laiskasti kirkolliskokousvaaleissa

Ei näytettäviä viestejä