Japanilainen pastori: Jättäkää katastrofin uhrit rauhaan

JapanikarttaWIKI

– Olen kiitollinen heille, jotka näkevät vaivaa tullakseen saastuneille alueille, pastori Muneo Ohara, maan laajimman protestanttisen kirkkokunnan Japanin yhdistyneen kirkon Ou:n alueen puheenjohtaja toteaa ja lisää

– Papisto ja seurakunnat kuitenkin hukkuvat vapaaehtoisiin, Ohara kirjoitti alueen virallisessa blogissa ja jatkoi:

– Maanjäristys tapahtui ja tsunami tuli. Kykenimme pakenemaan tsunamia. Pelastuimme. Mutta sen jälkeen tulvahti ihmistsunami. Sitä emme pääse pakoon. Tiedän, että on epäkohteliasta sanoa tämä ja siksi pahoittelen. Mutta rehellisesti pyydän – älkää menkö vierailulle tuhoutuneille alueille, Ohara kirjoitti blogissaan.

Asiasta kertoo uutistoimisto ENI.

Ihmiset väsyvät tarinan kertomiseen

Ohara ilmaisi myös, että alituiset onnettomuutta koskevat kysymykset vahingoittavat hänen alueensa ihmisiä.

– Jos käytte vahingoittuneissa kirkoissa, pyydän ettette pyydä pappeja ja kirkon jäseniä selittämään, mitä tapahtui maanjäristyksen jälkeen. Pyydätte selitystä kerran, mutta he, jotka vastaavat ovat kertoneet  tarinan jo monen monta kertaa ja se sattuu heihin. Pyydän, että jätätte heidän rauhaan.

Alueen paikalliskirkot sijaitsevat Iwatessa, Aomorissa ja Akitan prefektuurissa. Onnettomuuksien vaikutukset ovat olleet valtavat ja useimmilla seurakunnilla on alueella alle viisikymmentä jäsentä. Heidän on vaikea yli omien voimavarojensa vastata lukuisille heitä auttamaan tuleville ihmisille.

Blogissa kerrottiin, että Ofunaton kirkon, joka on yksi alueen seurakunnista Iwaten prefektuurissa, kirkkoherralla ei ole aikaa levätä. Monien vapaaehtoisten vastaanottaminen on pidentänyt päivittäistä työaikaa. Selonteossa todettiin, että vaikka auttamaan tarvitaan varmasti paljon ihmisiä, kirkon jäsenten luhistuminen halutaan välttää.

(Kuva: Maximilian Dörrbecker/Wikipedia)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNaimisiin mennään entistä vanhempana
Seuraava artikkeliGibsonin jeesuksesta alansa hylkiö

Ei näytettäviä viestejä