Pussikaljaelokuvalle kirkkojen palkinto Lyypekin festivaaleilla

Ville Jankerin  ohjaama Pussikaljaelokuva sai viikonloppuna päättyneiden Lyypekin 53. pohjoismaisten elokuvien festivaalien kirkkojen jakaman palkinnon. Palkinto on arvoltaan 2500 euroa. Elokuva perustuu Nenäpäivä-romaanillaan viime vuonna Finlandia-palkinnon saaneen Mikko Rimmisen esikoisteokseen. Elokuva on Jankerin ensimmäinen pitkä elokuva. Se sai Suomen ensi-iltansa syyskuussa.
Kirkkojen palkinnon jakaa useilla elokuvafestivaaleilla tuomaristossa istuvan ekumeenisen elokuvajärjestö Interfilmin jury. Se koostuu kahdesta vaihtuvasta saksalaisesta, yhdestä baltialaisesta ja yhdestä pohjoismaisesta kirkollisesta edustajasta. Tänä vuonna yksi tuomareista oli Kirkon tiedotuskekuksen toimituspäällikkö Juha Rajamäki.

Tuomaristo kiittelee elokuvan huumorin ohella sitä, että se haastaa ihmisiä katsomaan yhteiskunnassa syrjäytyneitä ohi yleisten ennakkoluulojen. Elokuvan ”luuserikolmikko” on omanarvontuntoinen, toisistaan välittävä ja kamppailee saavuttaakeen merkityksellisen elämän, palkintoperusteissa sanotaan.
Edellisen kerran suomalaiselokuva sai Lyypekissä kirkkojen palkinnon vuonna 2009. Tällöin voittaja oli Klaus Härön ohjaama Postia pappi Jaakobille.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNetissäkin voi surra
Seuraava artikkeliOrtodoksit äänestävät edustajia valtuustoihin

Ei näytettäviä viestejä