Seuraaja rinnastaa edesmenneen gurun Jeesukseen

Liisa Päivikki Rodas on ollut Sri Sathya Sai Baban seuraaja yli 20 vuotta. Hän on ollut pitkään mukana Helsingin Sathya Sai ryhmän toiminnassa ja on tälläkin hetkellä.

Paljonko arviosi mukaan Sai Baballa on seuraajia Suomessa?

– En tiedä kuinka paljon. Seuraajia on kuitenkin käsitykseni mukaan lukuisia, jotka jotenkin seuraavat Hänen opetuksiaan ja ovat tietoisia Hänestä. He voivat olla kristittyjä, muslimeja, hinduja tai Buddhan oppilaita. Oikeastaan kaikki, jotka noudattavat totuutta, oikeaa toimintaa, rakkautta, rauhaa ja väkivallattomuutta voivat olla Hänen seuraajiaan, sillä näitä ihmisarvoja Hän opettaa.

Miten olette huomioineet tai tulette huomioimaan gurun kuoleman?

– Joillekin Sri Sathya Sai Baba on henkinen opettaja ja toisille Jumalan inkarnaatio. Ryhmämme kohdalla jatkamme normaalia toimintaa ja laulamme pyhiä lauluja Hänelle ja Jumalan kaikille nimille, eli Jeesukselle, Allahille, Buddhalle, Krishnalle jne. Jokainen huomioi tavallaan Hänen kuolemansa. En voi kertoa muuta kuin omalta osaltani. Nämä asiat ovat henkilökohtaisia. Huomioiminen on vähän niin kuin Jeesuksen kohdalla tapahtui aikoinaan. On muistettava, että Sri Sathya Sai Baba jätti fyysisen hahmonsa Jeesuksen Ylösnousemuspäivänä. Mitä se sitten merkitseekin, sen vain Luoja tietää.

Kävikö Sai Baba koskaan Suomessa tai Pohjoismaissa?

– Sathya Sai Baba kävi ainoastaan kerran fyysisessä hahmossaan ulkomailla eli Afrikassa muistaakseni vuonna 1968. Hän on tietysti ilmestynyt lukuisille seuraajilleen monin tavoin ympäri maailmaa mm. näkyvänä ilmestyksenä.

Oliko tietosi mukaan kukaan Suomesta paikalla hautajaisissa Intiassa?

– En tiedä.

Mitkä ovat tunnelmasi kuoleman johdosta?

– Aavistin, että näin käy pian, sillä Hän oli kriittisessä tilassa sairaalassa. Olen helpottunut, että Hän päätti lähteä. Minun on vaikea ymmärtää, ettei Hän kärsinyt, vaikka Hän on aina sanonut olevansa autuuden tilassa eikä kärsi kehon vaivoista. Se miten koen Hänen kuolemansa, perustuu siihen mitä Hän on opettanut meille koko elämänsä ajan eli että emme ole keho tai mieli vaan Henki tai Sielu, jolla ei ole kuolemaa. Tätä taustaa vasten koen ja tunnen, että yhteyteni Häneen ja tietoisuuteni Hänen läsnäolostaan kaikkialla ei ole muuttunut Hänen fyysisen kehonsa kuoleman jälkeen.


Kuka Sai Baba?

Inkarnoituneeksi jumalaksi julistautunut Sai Baba oli kuollessaan 84-vuotias. Hän julistaa rakkautta ja uskontojen ykseyttä. Kannattajiensa mukaan guru on tehnyt useita ihmeitä.

Sai Baban johtama liike on levinnyt maailmalla voimakkaasti, sen kannattajia on arvioitu olevan noin 10 miljoonaa yli 130 maassa.

Lue myös: Sai Baba Uskonnot Suomessa -tietokannassa

Miljoonien seuraama intialaisguru toipuu sairaalassa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAdressi Helsingin Sanomia vastaan keräsi tuhansia allekirjoittajia
Seuraava artikkeliVähemmistövaltuutettu pyytää tutkimaan kansanedustajan lausunnot

Ei näytettäviä viestejä