Sunnuntaina vietetään ensimmäistä kertaa Rakastu Raamattuun -päivää

Kuva: Tuija Pyhäranta

Ensi sunnuntaina 21.1. Suomessa vietetään ensimmäistä kertaa Rakastu Raamattuun -päivää. Raamatun lukemiseen rohkaisevaa teemapäivää on tarkoitus viettää tästedes vuosittain Kristittyjen ykseyden rukousviikon 18.–25.1. yhteydessä.

Idea päivään saatiin Ruotsin Pipliaseurasta, Kirkon viestinnän tiedotteessa kerrotaan. Ruotsissa vastaavaa Raamattupäivää on vietetty jo pitkään, Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken kertoo.

Raamatun lukemisen tueksi on lisäksi avattu uusi ekumeeninen materiaalipankki RakastuRaamattuun.fi (pääset sivustolle painamalla tästä). Sivusto on syntynyt Suomen Ekumeenisen Neuvoston, Suomen Evankelisen Allianssin, Suomen lähetysneuvoston sekä Raamatunlukijain Liitto ry:n yhteistyönä. Sivustoa ylläpitää Raamatunlukijain Liitto ry.

Sivustolta löytyy erilaisia materiaaleja Raamattuun tutustumisen tueksi. Oman videotervehdyksensä sivujen käyttäjille ovat jättäneet muun muassa evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma, Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta sekä katolisen kirkon uusi piispa Raimo Goyarrola. Goyarrola toteaa, että Jumala puhuu hiljaisuudessa.

– Nykymaailmassa on paljon melua, on tekemistä, kiirettä. Raamatun lukeminen ehkä vaatii meiltä vähän rauhaa lukea, hengittää, hän sanoo videotervehdyksessään.

Sivustolle on kootty myös Raamatun lukemiseen kannustavia sovelluksia sekä Leif Nummelan ja Eero Junkkaalan raamattuopetuksia.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran. Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTällä viikolla uskonnoista ja vastakkainasettelusta sanovat Johanna Malinen, Roosa Ikimeri, Yannick Lahti ja Matti Mörttinen
Seuraava artikkeliElämän­katsomus­tietoa ja islamia opiskelevien koululaisten määrä on kasvussa – opettajista jo valta­osa kannattaa yhteistä katsomus­ainetta

Ei näytettäviä viestejä