Mysteerikuva: Nyt on jaossa iloa ja kukkia, mutta kenelle ja miksi?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on ja missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut iloisen kuvan, jossa kukkia saanutta henkilöä naurattaa. Kuka tunnistaa kuvassa olevan henkilön? Entä miksi hänelle on annettu kukkia?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Kotimaa, Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

JOTKUT IHMISET eivät muutu vuosien myötä. Näin todettiin edellisestä mysteerikuvasta. Wilhelmiina Honkanen vastasi näin: ”Elämän janoa Kuopion kirkkopäivillä vuonna 1991. Kuvassa juuri Kallaveden kappalaisen virasta tutkijaksi siirtynyt Kimmo Kääriäinen (vas.) sekä kirkkopäiväsihteeri Juhani Korolainen.

Löysin hyllystäni päivien juhlakirjan Elämän jano, jossa Korolainen kirjoittaa: ”Ihmisillä on elämän jano. Kirkolla on jaettavana elävää vettä. Osapuolet ovat kuin luodut toisiaan varten. Silti ne eivät kohtaa. Ihmisten kysely ei kanavoidu kirkkoon. Yhteinen kieli puuttuu.”

Honkanen kirjoittaa olleensa juhlakirjan toimituskunnassa muun muassa Lea Lappalaisen ja Erja Saarisen kanssa. ”Päivien teemana oli kirkon uudistuminen. Janosimme seurakuntiimme ja kirkkoomme uutta elämää.”

Arkistonhoitajallakin on kyseisiltä päiviltä paljon muistoja, mutta hän aikoo kertoa niistä vasta tuonnempana mahdollisesti ilmestyvissä muistelmissaan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispainkokous käsittelee tällä viikolla Sleyn ja Kansanlähetyksen tilannetta – Katuvaiset järjestöt pahoittelevat tapahtunutta
Seuraava artikkeliMarkus Alajoki Kansanlähetyksen ulkomaantyönjohtajaksi

Ei näytettäviä viestejä