Tuomiorovasti hyvillään esityksestä

LapuanTuomiokirkkoMyllykoskiMariKuvaMatti Salomäki on helpottunut siitä, että kapitulin sijaintipaikaksi esitetään kirkkohallituksen täysistunnolle edelleen Lapuaa.

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo esittää ensi viikolla kokoontuvalle ja asiasta päättävälle kirkkohallituksen täysistunnolle, että kapituli sijaitsee jatkossakin Lapualla, eikä sitä siirretä Seinäjoelle.

Salomäki sanoo yhtyvänsä Keskitalon ajatukseen ja esitykseen. Salomäki äänesti jo aikanaan tuomiokapitulissa Lapualla pysymisen puolesta.

– Otan tämän tiedon vastaan oikein hyvällä mielellä. Olen toivonut ja odottanutkin, että tilanne näin päättyisi ja kaikenaikaa ollut tällä kannalla, Salomäki kommentoi.

Salomäen mielestä on hyvä ja vastuullista, että tilanteesta tehtiin kokonaisarviointi, jossa huomioitiin myös toimitilakysymykset.

– Tämänhetkiset tilat ovat toimivat sikäli, että ihmiset siellä päivittäin työtä tekevät. Ne eivät siis ole katatrofaalisessa tilassa, joten en pitäisi mahdottomana sitäkään, etteikö kapituli voisi jatkaa nykyisissäkin tiloissa mahdollisten korjausten jälkeen. Mutta toki tämän arvioivat asiantuntijat.

Salomäen mukaan varteenotettava on myös Lapuan kaupungin tarjoama vaihtoehto. Se on ehdottanut uusien tilojen rakentamista ja niiden vuokraamista kapitulille.

– Piispalan osuus kapitulista on selkeästi huonommassa kunnossa, joten siihen on nyt löydettävä ratkaisu.

Se, jääkö kapituli Lapualle vai siirtyykö se Seinäjoelle, on herättänyt voimakkaita tunteita etenkin Lapualla.

– Keskusteluun on tullut paljon reaktioita. Itse toivoisin, että piispalle ja kapitulin väelle annettaisiin tässä tilanteessa täysi tuki ja toimintaa voitaisiin jatkaa tältä pohjalta.

Lue myös: Esitys: Kapituli jää Lapualle

Kuva Lapuan tuomiokirkosta: Mari Myllykoski

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkot reagoivat Bostonin räjähdykseen
Seuraava artikkeliKirkoille halutaan rahankeräysoikeus

Ei näytettäviä viestejä