Kaivokselan kirkon purkupäätöksestä valitettiin

Vantaan seurakunnan päätöksestä purkaa tulipalossa tuhoutunut Kaivokselan kirkko on valitettu. Vantaan yhteinen kirkkoneuvosto esittää 7.9. pitämässään kokouksessa tuomikapitulille, että valitus hylättäisiin aiheettomana.

Kesäkuussa yhteinen kirkkovaltuusto päätti äänin 39–10 purkaa tulipalossa tuhoutuneen kirkon. Kirkkovaltuutettu Marja-Leena Nuora on valittanut päätöksestä Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin. Nuora perustelee valitustaan sillä, että kirkkovaltuuston kesäkuinen päätös oli puutteellisesti valmisteltu.

Nuoran mielestään valtuutetuille ei ollut kunnolla selostettu palanutta kirkkoa koskevien aiempien päätösten taustaa eikä valmistelussa oltu otettu huomioon valtuuston aiemmin ilmaisemaa tahtoa. Nuora muistuttaa Kaivokselan asuntoalueen kaupunkikuvallisesta merkityksestä ja katsoo, ettei tontilla olevia rakennuksia voisi kaupungin yleiskaavan mukaan purkaa.

Yhteisen kirkkoneuvoston mukaan muut vaihtoehdot on tutkittu ja kirkkovaltuustolla on ollut tästä tieto. Seurakuntien kannalta oleellisinta on, ettei Vantaankosken seurakunnalla, jonka alueella kirkko sijaitsee, ole kirkolle käyttöä. Myyrmäen kirkko on vain parin kilometrin päässä, todetaan seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Kaivokselan kirkko tuhoutui käyttökelvottomaksi tuhopoltossa 15.10. 2006. Rakennus on seissyt tyhjillään ja joutunut usein ilkivallan kohteeksi. Rakennus on myös vaaraksi ympäristölleen. Viimeksi heinäkuussa ilkivallasta aiheutui Vantaan seurakunnilla 7380 euron lasku, jonka jälkeen alueelle on asennettu turvakamerat.

Lue Kaivokselan kirkolle valtuuston purkutuomio

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKotimaa: Kirkon jääminen ulos nuorisoasiain neuvottelukunnasta ”normaalia kiertoa”
Seuraava artikkeliLuther-säätiö vihkii ”kolme uutta pastoria”

Ei näytettäviä viestejä