Arkkipiispa Williams ei usko joukkopakoon

Williams_Rowan205WikiRowan Williams Vatikaanin radion haastattelussa eilen. Hän ei kuitenkaan usko joukkopakoon anglikaanisesta kirkosta katoliseen kirkkoon.

Arkkipiispa Williams tapasi paavi Benedictus XVI:n torstaina. Tapaamisen sisällöstä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Vatikaanin radion haastattelema Williams antoi ymmärtää, että katoliseen kirkkoon liittyvät voisivat edelleen käyttää samoja kirkkotiloja anglikaanien kanssa.

– Edessä on haasteita, kun mietimme kirkkojen yhteistä käyttöä, sitä mitä anglikaaneina ihmisille suosittelemme, sanoi arkkipiispa. Ja jotkut seurakunnat tulevat jäämään ilman pappia, joten haasteita riittää siellä ja täällä.

Eri puolilla Britanniaa arvellaan olevan 500-600 anglikaania, joista 50 on pappeja, jotka liittyisivät katoliseen kirkkoon. Heitä varten on suunniteltu omaa hallinnollista yksikköä, jossa anglikaanit voisivat säilyttää osan omaa liturgiaansa. Arkkipiispa Williams sanoi uskovansa, ettei tämän yksikön muodostamisella ole tarkoitus horjuttaa kirkkojen välisiä suhteita.

– Anglikaanisessa kirkossa on edelleenkin paljon niitä, jotka kutsuvat itseään traditionalisteiksi mutta joilla ei ole aikomusta lähteä kirkosta nyt. Eivätkä he välttämättä pidä Roomaa ainoana mahdollisuutena, sanoi Williams.

(Kuva: Rowan Williams/Wikipedia)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNuorten äänestysprosentiksi tarkentui 15,3
Seuraava artikkeliGradu nosti esiin merkittäviä diakonian kehittämisaiheita

Ei näytettäviä viestejä