Ruotsin kirkon pääsihteeri erosi

Friedner_Lars205

– Ruotsin kirkko on suurten haasteiden edessä ja kirkkokanslian johtajana pitää olla henkilö, jolla on kirkkohallituksen täysi luottamus. Siksi olemme yhteisymmärryksessä päättäneet että Lars Friedner jättää tehtävänsä, kirkkohallituksen varapuheenjohtaja Levi Bergström sanoo erouutisesta kertovassa tiedotteessa.

Yksi eroon johtaneista kysymyksistä koskee henkilöstöasioita. Siksi myös henkilöstöjohtaja Gunnel Ahlberg jättää tehtävänsä omasta pyynnöstään. Ruotsin kirkon säästökuuri on johtanut henkilöstöleikkauksiin.

Bergström sanoo Kotimaa24:lle, ettei asiaan ole paljon lisättävää. Osapuolet ovat yhdessä tulleet siihen tulokseen, että on parempi, että heidän tiensä eroavat.

Hän sanoo, että henkilöstöasiat olivat vain osa ongelmaa. Kyse oli siitä, miten pääsihteerin toiminta ankkuroitui hallituksen linjaan.

– Uuden pääsihteerin haku aloitetaan mahdollisimman pian, Bergström toteaa.

Ruotsin kirkon kirkkokansliassa Upsalassa on 460 työntekijää, joista 160 työskentelee ulkomailla. Keskushallinnosta vastaavan kanslian tehtävänä on koordinoida talousasioita ja organisaatiota. Se vastaa kirkon tiedotuksesta sekä kansainvälisestä työstä. Myös tutkimusta, tilastointia ja uskontodialogia koskevat kysymykset kuuluvat sen tehtäviin.

Kirkkokansliassa on myös arkkipiispan toimisto. Työtä johtaa pääsihteeri, joka edustaa kirkkoa suhteessa viranomaisiin, järjestöihin ja muihin kirkkokuntiin.

Toistaiseksi pääsihteerin tehtäviä hoitaa virkaa tekevänä Helén Ottosson Lovén.

(Kuva: Jim Elfström/IKON)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliIslamin pyhiinvaellus Mekkaan alkaa
Seuraava artikkeli”Sisältö jää helposti kinastelun alle”

Ei näytettäviä viestejä