Saksassa on ryhdytty kouluttamaan imaameja

Osnabrückin yliopistossa, Luoteis-Saksassa on ryhdytty kouluttamaan imaameja. Pilottiluonteisen koulutuksen tavoitteena on paitsi opettaa turkkilaistaustaisille imaameille kunnollista saksan kieltä, myös perehdyttää heitä demokraattisten arvojen kanssa sopusoinnussa olevaan islamin tulkintaan.

-Tarvitsemme imaameja, jotka ovat sosiaalistuneet Saksaan ja tuntevat tämän maan kodikseen, sanoo islamilaisen uskonnollisen kasvatuksen professori Rauf Ceylan Washington Post –lehden haastattelussa.

-Imaameilla on suuri vaikutus siihen, omaksuvatko Saksan nuoret muslimit suvaitsevan, konservatiivisen vai ääri-islamilaisen uskontulkinnan, Ceylan sanoo.

Runsaat 90 prosenttia Saksan 2000 imaamista osaa vain juuri ja juuri puhua saksaa. Valtaosa heistä on kotoisin Turkista. Yleensä he viettävät Saksassa vain muutaman vuoden ja palaavat sen jälkeen kotimaahansa.

Kielimuurista johtuen imaamit eivät kykene kommunikoimaan yhteisöjensä nuorimpien jäsenten kanssa. Heillä on myös puutteellinen käsitys Saksan 4,3 miljoonaisen muslimiväestön ongelmista.

Imaameja on ryhdytty kouluttamaan Saksan lisäksi myös Ranskassa.

Katso myös: Ministeriöt: Ei imaamikoulutusta Suomeen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkosta eroamisessa uusi ennätys
Seuraava artikkeliSeurakunnilla tärkeä rooli terrorismin torjunnassa

Ei näytettäviä viestejä