Räsänen lainasi valtioneuvoston tervehdyksessään Tiililää

Valtioneuvoston tervehdyksen kirkolliskokoukseen tuonut sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kiitti puheessaan kirkkoa viranomaisille maahanmuuttaja-asioissa annetusta avusta. Räsänen myös nauratti kirkolliskokousedustajia kertomalla miehensä, pastori Niilo Räsäsen pyytäneen häntä tuomaan Turkuun uimahousut.

Ristiriitoja herättäneistä tervehdyksistään tunnettu Räsänen piti puheensa tällä kertaa turvallisissa raameissa.

­- Mukavaa olla täällä. Alkaa olla sellainen tunne, että tulee vanhojen tuttujen joukkoon, Räsänen totesi puheensa aluksi.

Teemoiltaan puhe liikkui kirkon yhteiskunnallisten tehtävien rahoituksesta käydyn keskustelun ja maahanmuuttakysymyksen ympärillä. Räsänen totesi olevansa huolissaan maahanmuuttajavastaisista asenteista, jotka saattavat lisätä rasismia.

– Tämä heikentää maahanmuuttajien mahdollisuuksia ja ehkä myös halua tulla osaksi suomalaista yhteiskuntaa, mikä puolestaan lisää syrjäytymisriskiä. Kärjistävistä lausunnoista tuleekin helposti itseään toteuttava ennustus.

Hän myös nosti esiin kristillisen ihmiskäsityksen tärkeänä pohjana rasismin vastaiselle arvokasvatukselle.

Kirkon yhteiskunnallisten tehtävien korvaamisesta Räsänen eteni pohtimaan kirkon olemassaolon syytä.

– Mitä tarkoitusta varten kirkko on perustettu? Mikä on kirkon olennainen tehtävä nyt? Professori Osmo Tiililä vastasi kysymykseen aikoinaan: ”Kirkko on olemassa sen tähden, että täällä kuollaan.” Elämän vaikeuksien ja inhimillisen hädän edessä kirkolla on ajallista auttamista vieläkin merkittävämpi aarre tarjottavana ihmiselle. Jokainen ihminen ajallaan ylittää elämän ja kuoleman rajan.

– Pyhäinpäivänä osallistuin tilaisuuteen, jossa luettiin pysäyttävät sanat: ”Me emme tahdo pitää teitä veljet tietämättöminä siitä kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niin kuin muut, joilla ei toivoa ole. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.” Tämä on se ainutlaatuinen toivon sanoma, jota ei ole yhdelläkään muulla taholla tässä yhteiskunnassa tai maailmassa kuin Kristuksen kirkolla, Räsänen sanoi valtioneuvoston tervehdyksessään.

Räsäsen puhe

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSTLK antoi julkilausuman avioliitosta
Seuraava artikkeliSeurakunnan liikuntatila kävi äänestyspaikaksi

Ei näytettäviä viestejä