105-vuotias Hilja Aaltonen on kuollut

AaltonenHilja

Hilja Aaltonen 100-vuotisjuhlissaan vuonna 2007 Tampereen vapaakirkossa. Kuva: Markku Pitkänen, julkaisulupa Suomen Vapaakirkolta.

Evankelista ja runoilija Hilja Aaltonen on kuollut. Hän kuoli keskiviikkona huoneessaan Koukkuniemen vanhainkodissa Tampereella.

Asiasta kertoo Suomen Viikkolehti.

Aaltonen (o.s. Lehtonen) oli syntynyt Multialla 27.9.1907. Hän on kirjoittanut yli 20 teosta.

Hilja Aaltonen ehti toimia eri suuruisten kuulijakuntien julistajana noin 60 vuoden ajan 27-vuotiaana evankelistaksi lähdettyään.

Suomen Vapaakirkon seurakuntien keskellä evankelistana ja myös joidenkin seurakuntien työntekijänä toiminut Aaltonen palveli puhujana yli kirkkokuntarajojen.

”Aaltonen rohkaisi elämänmyönteisyydellään. Häntä oli helppo lähestyä. Hänen maanläheisessä julistuksessaan oli herkkää taivastuntua ja nöyrää arvovaltaa”, Suomen Vapaakirkon verkkosivuilla julkaistussa Suomen Viikkolehden
uutisessa kuvataan.

Aaltosen runoihin on sävelletty musiikkia.Esimerkiksi Sinä kaipaatko täyteyttä Hengen sen tai Kysytkö palvelushintaa ovat nousseet klassikoiksi.

Ensimmäiset runonsa hän kirjoitti jo pikkutyttönä. Nuorena hän oli mukana nuorisoseuratoiminnassa, jonka piirissä hän harrasti muun muassa näyttelemistä.

Haaveet teatterin parrasvaloista jäivät 17.7.1930 tapahtuneen uskoontulon myötä, ja vuonna 1934 Aaltonen antautui evankelistaksi.

Suomen Viikkolehti kertoo, että Aaltosen ensimmäinen palvelupaikka oli Virrat, jossa hän tapasi miehensä Efraim Aaltosen. He avioituivat vuonna 1938. Sodan aikana heille syntyi poika Jorma. Perhe asui vuosien kuluessa useilla eri paikkakunnilla, kunnes he muuttuvat Tampereelle vuonna 1958.

Efraim kuoli vuonna 1976. Viime vuodet Hilja Aaltonen asui Koukkuniemen vanhainkodissa.

Askel-lehti julkaisi hiljattain Hilja Aaltosen haastattelun

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKSML: Hiippakuntavaltuusto kannattanee Lapuaa
Seuraava artikkeliTurussa ruoka-avun asiakkaista joka neljäs nälässä jatkuvasti

Ei näytettäviä viestejä