Pyhäinpäivänä haudoilla kävijöille tarjolla lämmintä mehua ja keskustelua

Pyhäinpäivänä muistetaan kuolleita rakkaita. Seurakunnat kutsuvat 2. marraskuuta kirkkotilaisuuksiin erityisesti niitä ihmisiä, joilta on kuollut läheinen edellisen pyhäinpäivän jälkeen. Moni suuntaa hautausmaalle viemään kynttilän läheisen haudalle. Näin tekevät myös vantaalaiset, mutta tämän lisäksi Vantaalla tarjotaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa haudoilla kävijöille mehua ja keskustelua.

Surussa monet konkreettiset muistamisen tavat voivat auttaa. Jollekin se on juuri kirkossa tai haudalla käyminen, toiselle kynttilän sytyttäminen kotona valokuvan viereen tai rakkaan ihmisen mielimusiikin kuunteleminen.

– Muistamisen tavat ovat monenlaisia. Jotkut käyvät haudalla joka päivä, toiset sanovat tuntevansa läheisyyden kuolleeseen rakkaaseen vahvimmin kotona, sanoo diakoniatyöntekijä Hanna Raunu Tikkurilan seurakunnasta.

Helsingin pitäjän kirkonkylässä Pyhän Laurin kirkon vieressä olevalla sekä Korson hautausmaalla kävijöitä odottaa tänä pyhäinpäivänä mehutarjoilu. Samalla on mahdollisuus keskustella diakoniatyöntekijöiden kanssa.

– Jokainen kokee elämässään menetyksiä, eikä menetys häviä. Se voi kuitenkin muuttua. Siihen voi tulla muitakin ulottuvuuksia kuin tuska, kuten kiitollisuus ja kaiken sen hyvän muistaminen, mitä on ollut kuolleen läheisen kanssa, Raunu sanoo.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVarhaiskasvatusalan koulut arvioitiin ensimmäistä kertaa Suomessa, mukana myös kristillisiä kouluja
Seuraava artikkeliArkkipiispa: Pitäisi miettiä mitä Greenpeace halusi viestiä

Ei näytettäviä viestejä