Syyttäjä määräsi poliisin jatkamaan esitutkintaa Lempäälän rauhanyhdistyksen tapauksessa

Pirkanmaan syyttäjänvirasto on tällä viikolla pyytänyt poliisia jatkamaan Lempäälän vanhoillislestadiolaisen rauhanyhdistykseen tapahtumiin liittyvää esitutkintaa, kertoo Pirkanmaan poliisin komisario Jussi Pilviö
Kotimaa24:lle.

Lempäälän rauhanyhdistykseen kuuluva nainen päätyi taannoin rikosilmoituksen tekemiseen. Hän on kertonut kokeneensa pitkäkestoista kiusaamista yhdistyksessä.

Komisario Pilviön mukaan tapaus on kirjattu esitutkintaan kunnianloukkauksena. Poliisi oli yhteydessä viime viikolla Pirkanmaan syyttäjänvirastoon ja kihlakunnansyyttäjän määräyksestä esitutkintaa jatketaan toistaiseksi. Pilviön mukaan rikosoikeudellisessa mielessä mahdollinen rikos on varsin pieni ja täysimittainen esitutkinta vaatisi laajan ja aikaa vievän työn.

Pilviö kertoo, että syyttäjä tekee uuden syyteharkinnan tulevien kuulustelujen jälkeen. Ketä kunnianloukkauksesta sitten voitaisiin epäillä?

– Mahdollisesti joitakin henkilöitä, jotka ovat rauhanyhdistyksen jäseniä. En voi tässä vaiheessa paljastaa henkilöiden nimiä, Pilviö sanoo.

Asian taustoista lisää täältä:

Lempäälän kiusattu: Kaikki keinot yhteisön sisällä kokeiltu

Kotimaa: Nyt puhuvat hoitokokousten uhrit

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSS: Ortodoksisen kirkon johto arvostelun kohteena
Seuraava artikkeliHelsingin teologinen tiedekunta muuttaa

Ei näytettäviä viestejä