Velkalinja yhtä ruuhkainen viimeksi kymmenen vuotta sitten

Takuu-Sti2

Vain noin joka viidenteen soittoon kyetään vastamaan, Takuu-Säätiö tiedottaa.

Vuoden 2012 loppuun mennessä Velkalinjaan odotetaan yli 25 000 soittoa. Viime vuonna niitä kertyi vähän alle 17 000. Edellisen kerran Velkalinja oli yhtä ruuhkainen lähes kymmenen vuotta sitten. Neuvontaa saa tänä vuonna noin 5 000 soittajaa.

Noin 13 prosenttia soittajista on velkaantunut pääasiassa pikavipeistä ja lähes joka kolmas on ottanut niitä muiden velkojen lisäksi. Tilastokeskuksen mukaan pikavippejä nostetaan yhä enemmän. Muutos näkyy myös Velkalinjassa. Pääasiassa pikavipeistä velkaantuneiden soittajien määrä on lisääntynyt vähittäin koko vuoden ajan kuten parina aiempanakin vuonna. Heidän määränsä on kaksinkertaistunut vuodesta 2010. Muunlaisista kulutusluotoista velkaantuneita on noin kolmannes enemmän kuin pari vuotta sitten.

Soittajien kokonaisvelkamäärä on alentunut viimeisen parin vuoden aikana. Tosin ongelmiin joutuu yhä useampi. Vain yksi kymmenestä soittajasta näyttäisi selviytyvän ilman velkajärjestelyä. Mitä aiemmin velallinen ottaa yhteyttä, sitä todennäköisemmin hän selviytyy vapaaehtoisella järjestelyllä.

Takuu-Säätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka auttaa taloudellisessa kriisitilanteessa olevia ihmisiä velka- ja maksuvaikeuksien ratkaisemisessa. Yksi auttamisen kanava on säätiön Velkalinja.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTaiteilija: Varastettu seimi ja päätön Maria kävisi taiteesta
Seuraava artikkeliPiispa: Uskonnollisten identiteettien alaspainaminen löysää ajattelua

Ei näytettäviä viestejä