Palkitun liikuntamenetelmän kehittäjä perää kirkolta yhteistyötä urheiluseurojen kanssa


familympics_logo kehitti Familympics-perheliikuntamenetelmän seurakuntien ja urheiluseurojen kasvatusyhteistyötä varten. Sippolan mielestä kirkon pitäisi pyrkiä tekemään enemmän kasvatusyhteistyötä urheiluseurojen kanssa.

– Kirkollisissa yhteyksissä kuulee toisinaan todettavan, että seurakunnissa tehdään paljon yhteistyötä urheiluseurojen kanssa, mutta siinä missä esimerkiksi kouluyhteistyötä tehdään säännöllisesti 99 prosentissa seurakunnista, urheiluseurojen kanssa säännöllisestä yhteistyötä tehdään vain 15 prosentissa seurakunnista. Mielestäni yhteistyö ei urheiluseurojen kanssa siten tällä hetkellä ole mitenkään erityisen runsasta, vaan siinä on paljon mahdollisuuksia käyttämättä, sanoo keskipohjanmaalaisen Centria-ammattikorkeakoulun opiskelija Kai Sippola.

Hänen kehittämänsä Familympics-perheliikuntamenetelmä voitti lokakuussa Centria ammattikorkeakoulun Idusta innovaatioksi -kilpailun parhaan opiskelijainnovaation palkinnon. Familympics pyrkii yhdistämään kirkon ja urheiluseurojen kasvatukselliset tavoitteet perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi ja vanhemmuuden tukemiseksi. Opinnäytetyössään Sippola suunnitteli seurakuntien työntekijöille myös Liikunta seurakunnan kasvatustyön välineenä -koulutuksen, joka on mukana Kirkon henkilöstökoulutuskalenterissa 2013.

Sippolan mielestä urheiluseurayhteistyössä kirkko pääsee toimimaan ihmisten keskellä.

– Jos joku miettii, onko kirkko tervetullut yhteistyökumppani urheiluseuroille, niin urheiluseurojen omat
Reilun Pelin
ihanteet ja tavoitteet voidaan tulkita sisältävän kirkollekin kutsun mukaan yhteistyöhön. Kirkkohan on lisäksi ollut mukana valtakunnallisessa perheliikuntaverkostossa jo pitkään, joten ehkä tätä perheliikuntaan liittyvää urheiluseurayhteistyötä voitaisiin jatkossa tehdä enemmänkin seurakunnissa.

– Olen ajatellut, että ”lähetettynä oleminen” kirkon olemukseen kuuluvana ominaisuutena ja tehtävänä sisältää vastuun kaikista ihmisistä kaikkialla, niin seurakuntalaisista kuin kirkkoon kuulumattomistakin.

Tutustu Familympicsiin

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa Ylelle: Köyhyys ei johdu ihmisen ominaisuuksista
Seuraava artikkeliLähetysseuralta 60 000 euroa Tansanian kuivuuden uhrien auttamiseksi

Ei näytettäviä viestejä