Helluntaikirkon uuden puheenjohtajan missiona sisäisen ilmapiirin parantaminen

Turun helluntaiseurakunnan pastori Pekka Havupalo on valittu Suomen Helluntaikirkon (SHK) hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä sen terveydellisistä syistä jättänyttä Vesa Pylvänäistä.

Havupalo nostaa puheenjohtajakautensa tärkeimmäksi tavoitteeksi herätysliikkeen sisäisen ilmapiirin parantamisen Suomen Helluntaikirkkoon rekisteröitynä uskonnollisena yhdyskuntana kuuluvien ja kuulumattomien välillä.

-Oma tavoitteeni on, että voimakkaat vastakkainasettelut lieventyisivät. Toivon, että erimieltä järjestäytymisestä olevat antaisivat meille työrauhan. Me puolestaan sitoudumme kunnioittamaan asiassa toisin ajattelevia, lupaa Havupalo.

Eräs suurista ratkaisua odottavista kysymyksistä on, kuinka Suomen Helluntaikirkko saisi toiminnalleen taloudellisesti kestävän pohjan.  Helluntaikirkolle on siirretty aiemmin yhdistysten hoitamia tehtäviä, muttei niiden hoitamiseen tarvittavaa rahoitusta. Vaikka SHK on saanut valtionapua kolmen vuoden ajan, niin taloutta ei tule hallituksen mukaan laskea pelkästään tämän varaan. Tuore puheenjohtaja etsii ratkaisua paikallistasolta.

-Toivon paikallisseurakuntien ymmärtävän työmme arvon ja lähtevän vapaaehtoisesti kannattamaan taloudellisesti toimintaamme, Havupalo vetoaa.

Vaikka toimintakulttuuri on muuttumassa yhä järjestelmällisempään suuntaan, niin Havupalo torjuu ajatuksen, että Helluntaikirkko olisi osaltaan kirkollistamassa helluntaiherätystä.

-Ei ole kysymys kirkollistumisesta, sillä meillä ei ole hallinnollista valtaa paikallisseurakuntiin, toisin kuin jossain yhteydessä on ajateltu. Tehtävämme on yhteisten asioiden koordinointi sekä olla taho johon viranomaiset voivat ottaa yhteyttä.

Taustaa: Yhdeksän vuotta sitten uskonnollisena yhdyskuntana rekisteröity Suomen Helluntaikirkko käsittää nykyään 35 jäsenseurakuntaa ja yhteensä 5859 jäsentä. Koko helluntaiherätyksessä, jonka puitteissa SHK toimii, arvioidaan olevan noin 250 seurakuntaa ja yli 45 000 jäsentä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliIrja Askolan teologinen avustaja vaihtuu
Seuraava artikkeliLähetysseura mukana vetoamassa vapaaehtoisuuden puolesta

Ei näytettäviä viestejä