Vapaa liikkuvuus: Ministerin käynti hyvä muttei vaikuttanut päätökseen

Helsingin keskustassa nälkälakkoilevia afgaanimiehiä tukevan Vapaa liikkuvuus -verkoston aktiivi Katja Tuominen kertoo miesten lopettaneen lakkonsa, koska he ovat saaneet jo paljon aikaan nälkälakollaan.

– Monet eri toimijat ovat esimerkiksi vedonneet viranomaisiin ja tuoneet esiin huolen suomalaisesta turvapaikkapolitiikasta. Miehet tajusivat itsekin, että terveys alkaa olla niin huonossa kunnossa, että on syytä päättää lakko. He jatkavat yhä protestia ja tavoite on, että he saavat Suomesta turvapaikan.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) sanoi Kotimaa24:lle eilen miesten nälkälakon päättyneen sen jälkeen, kun miehet olivat keskustelleet hänen kanssaan.

– Räsäsen käynnillä ei ollut vaikutusta. Päätös nälkälakon lopettamisesta oli tiedossa jo maanantaina, mutta miesten kanssa neuvoteltiin loppuun asti. Eiliseen kello 17 mennessä he pystyivät lopullisesti sitoutumaan päätökseensä. Miehet olivat tyytyväisiä siihen, että ministeri kävi tapaamassa heitä, koska tämä oli heidän vaatimuksensa alusta asti ja ministeriä oli kutsuttu paikalle jo lakon alkupuolella. Räsänen tapasi toisen miehen, koska toinen mies oli matkalla Oulusta Helsinkiin oltuaan Kidutettujen kuntoutuskeskuksessa tarkastuksessa, Tuominen sanoo.

Lue myös: Sisäministeri Räsänen kävi Afgaanien teltalla

Afgaanimiehet lopettivat syömälakkonsa

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliScheinin: Poliitikkojen ei pidä paeta virkamiesten selän taakse
Seuraava artikkeliKirkon tutkimuskeskuksen uskonnollisuusmittareille kritiikkiä

Ei näytettäviä viestejä