Tampereella marssitaan köyhyyttä vastaan

Kuka_kuuntelee_kyh

– Tapahtuma järjestetään, jotta köyhyysasia tulisi ihmisten tietoisuuteen, kertoo yhteiskunnallisen työn pastori Ilmari Karjalainen.

– Paikalle odotetaan myös kaupunginvaltuutettuja ja valtuustoehdokkaita. Olisi tärkeää saada köyhien tilanne vaalikeskustelujen pääaiheisiin. Kirkko on omalta osaltaan halunnut näyttää olevansa vahvasti mukana köyhien elämäntilanteessa.

Laulava kulkue lähtee Tuomiokirkon puistosta kello 14 kohti Keskustoria. Marssin saavuttua Keskustorille kuullaan puheenvuoroja köyhyydestä. Ohjelmaan kuuluu myös ehtoollismessu Vanhassa kirkossa.

– Tilaisuuden järjestäjät ovat hengellisiä tahoja, mutta mielenosoitus on järjestetty kaikille, jotka tuntevat huolta köyhistä, painottaa Kuule köyhää -toimikunnan puheenjohtaja Risto Koivisto.

Kuule köyhää -toimikunta on asiantuntijaelin, joka laatii kannanottoja ja tekee aloitteita köyhien kohtelun parantamiseksi. Tavoitteena on saada köyhät liikkeelle puolustamaan oikeuksiaan.

Toimikunta työskentelee läheisessä yhteydenpidossa Tampereen seurakuntien yhteiskunnallisen työn kanssa. Toimikunta on myös valtakunnallisen Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston kumppani. Kannanotoistaan ja toimistaan toimikunta vastaa itse.

Suomessa elää 706 000 köyhää ihmistä. Se merkitsee sitä, että useampi kuin joka seitsemäs suomalainen elää Euroopan tilastolaitoksen määrittelemän köyhyysrajan alapuolella.

Aiheesta lisää

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliOlli Helenius: Suomigospel on riparityötä
Seuraava artikkeliKadonnut veistos löytyi – salaisuus aukeni sielunhoitokeskustelussa

Ei näytettäviä viestejä