Naispappien virka-asun vuorissa ongelmia

Naispapinpuku205

[Täydennetty 4.10.] Naispappien uusia virka-asuja myyvä Sacrum on saanut palautetta asun väriä päästävästä vuorikankaasta.  Sacrumin mukaan vuorikangas on joissakin tapauksissa värjännyt puvun jakussa olevaa valkoista valonsädettä. Myös paidan värjäytymisestä on tullut jonkin verran palautetta.

Tuotepäällikkö Hanna Nortomaan mukaan puku on otettu asiakkailta saadun palautteen perusteella käyttötestiin.

– Jakku on ollut nyt päälläni viikon ajan aikalailla 24/7. Kaikki tilanteet on ehditty käydä läpi. Toistaiseksi vuorikangas ei ole päästänyt väriä, joten ainakaan kovin pian väriä ei lähde, mikä selittää sen, ettei puku jäänyt kiinni kevään testissä, Nortomaa sanoo.

Mahdollisiin korvauksiin tai materiaalien uusimiseen ei Nortomaan voi ottaa kantaa, ennen kuin puvun ongelmasta tiedetään enemmän.

– Niin kauan kun testaus ei tuota tulosta, en osaa sanoa. Todennäköisesti vuorikangas vaihdetaan, mutta myös uusi kangas pitää testata. Tähän menee pidempään kuin kukaan toivoisi, Nortomaa sanoo.

Valonsäde-asun on suunnitellut Kirsimari Kärkkäinen, joka on valinnut myös puvun materiaalit. Puvun valmistaa virka-asuihin keskittynyt Topper Uniforms. Puvun tilauksesta ja valmistuksesta vastaa kirkkohallitus.

Virka-asua myyvä Sacrum on osa Kotimaa-yhtiöitä.

Oikaisupyyntö 4.10.:

Valonsäde-virkapuvun seurantatyöryhmä pyytää oikaisua/tarkennusta oheiseen uutiseen. Työryhmän mukaan viimeisen kappaleen sanamuodon tulisi olla seuraava:

Valonsäde-asun on suunnitellut Kirsimari Kärkkäinen. Puvun valmistaa virka-asuihin keskittynyt Ateljé Solemnis. Puvun tilaajina toimivat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon naispuoliset papit. Hankinnan kilpailuttamisesta vastasi Kirkkohallitus. Virka-asujen valmistuksesta, jälleenmyynnistä ja jakelusta vastaava Sacrum on osa Kustannus-Osakeyhtiö Kotimaata.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Kuuntelin sydäntä” – johtajan paikka jäi alle vuodessa
Seuraava artikkeliKMN tukee liikenneturvallisuuskampanjaa

Ei näytettäviä viestejä